Csodák márpedig léteznek! Nem régiben bizonyítékom is lett rá és ezt az élményt egy életen át fogom magammal hordozni, hogy mindig emlékeztessen rá: az emberekben érdemes hinni.

Három éve kezdtem el ezt a blogot írni esküvőkről, designer szemmel. Az ötlet egy decemberi napon született meg, aztán januárban ad-hoc módon elkezdtem írni egy csomó idegen emberről. Interjúkat készítettem egy olyan bloghoz, amit még meg sem tudtam nekik mutatni, hogy mi is az tulajdonképpen. Igazi zavart pillanatok voltak ezek. Megjelentem: „Szia, egy blogot fogok írni, tetszett a munkád, írhatok rólad?”. Akkor még nem tudtam, hogy egy órányi hangfelvételt 3-4 óra begépelni és megszerkeszteni. Hamar elhalt így az interjú vonal, de kezdésnek nagyon jó volt a személyes beszélgetés, a komfort zónám feszegetése.

Ezután februárban (körülbelül) meghívott Sármán Nóri a divatbemutatójára. Az addigra 1-2 hónapos blog végülis annyira megtetszett és felkeltette az érdeklődést, hogy már, mint „sajtó” szerepeltem egy vendéglistán. (Én, mint sajtó?!?!) Elmondhatatlanul élveztem. A Brodyban mutatták be Nóri erdei kollekcióját, a Pinewood fantasztikus videójával és az egész egy varázslat volt. Arra gondoltam, hogy az én hobbym a legkirályabb a világon.


Innen már csak egy lépés volt, hogy styled shootot szervezzek. Akkoriban ez még nem volt annyira jellemző, nem terjedt el itthon a szolgáltatók körében az önkifejezésnek ez a formája. Talán csak a Pinewood csapata és a Török-Bognár Reniék csináltak előtte igazán színvonalas anyagokat. Gondoltam, mit nekem styled shoot, ide vele. Meg volt a hely, az ötlet, csináltam róla egy kis prezi anyagot és elkezdtem fölkeresni hozzá a kiszemelt „áldozataimat”. A Káli-medence ölelő karjában egyértelmű volt, hogy egy, a természetből inspirálódó fotóst fogok felkeresni. A Just Stay Natural képeit egyszerűen imádtam az első pillanattól kezdve. Ezt a kis szöveget még akkor írtam róluk:

„Petra és Balázs egy fiatal fotós páros, akik a természetesség és a letisztult modernitás jegyében készítik képeiket polaroid, filmes és digitális technikákkal egyaránt. Egyedi a stílusuk, amelyre nagy hatással van a skandináv minimalizmus. A sötét színek náluk nagyon sötétek, a világosak pedig nagyon világosak. Pont ettől a kontraszttól válnak ezek a fotók olyan vibrálóan széppé és természetessé. A fények szinte úgy töltik fel a képeiket élettel, mint a tél utáni első napsugarak az arcunkat melegséggel.”

Ripszám Ági, Csomor Perta és Ripszám Eszter a styled shoot közben fotó: Just stay natural

Tetszett nekik az ötlet és lelkes szervezésbe kezdtünk. Össze kellett gyűjteni a teljes csapatot,és tényleg minden témára megpróbáltunk kiterjedni. Ruha, smink, haj, ékszer, meghívó, dekor, virág, desszertasztal, torta. Jó hosszú lista kerekedett ki.

Szandra tortáit a net bugyraiban találtam. Akkor még csak pár, közepes minőségű képen látszott, hogy az ő tortái valahogy sokkal hetykébben állnak, mint bárkiéi. Nem volt nálam ez egy tudatos „szakértelem”, egyszerűen a szemem látta, hogy valahogy ezek sokkal szebbek, mint a többi. Nem tudtam akkor még megfogalmazni miért. Ma már tudom, hogy ez azért volt, mert egy torta akkor szép, ha egyenes, nem dől semerre, a sarka éles, a krém rajta egyenletes, nem csomós, nem olvadozik, feszes és szép. Ezt Szandrától tanultam. Egy kis esküvőkiállításra mentem el, hogy levadásszam a cukrászasszonyt a shoothoz. Tudtam, hogy ott lesz, baromira izgultam. Akkor még nem tudtam, hogy Káli-medence rajongó, de akkor még talán ő sem tudta, hogy az esküvője is ott lesz pár év múlva. Mondanom sem kell, hogy nem volt nehéz meggyőznöm.

Szandra (egy csipet torta) éppen bearanyozza a cupcakeket fotó: just stay natural

hermán fannira felkerül a rúzs zita kezei alatt (szlamizita) fotó: just stay natural

Pakó Petrára egy közös gyerekkori ismerősünkön keresztül találtam rá. Esküvőszervező, fotós, anyukájának virágboltja van, nővér virágkötő sok-sok éve… természetesen felhívtam. Jó hosszú beszélgetés volt. :) Volt miről. Petra fantasztikus személyiség, igazi védőangyal, pszichológus, életmód tanácsadó, life coach, jókedv generátor, két lábon járó motiváció. Már az ő barátsága is egy felbecsülhetetlen kincs nekem, amit ennek a blognak köszönhetek. A shoothoz Petra hozta a virágokat, a gyönyörű szalagos csokrokat.

a lányok magnóliát gyűjtenek a képekhez (pakó petra és Horváth Alexandra) fotó: just stay natural

Jajj hogyan ne legyen túl hosszú ez a cikk? Bírjátok még? Én nagyon élvezem és ez most az én ünnepem, úgyhogy tovább megyünk! :)    

A Styled shoot szenzációsan sikerült. A teljes eredményt itt meg is kukkanthatjátok. A gyönyörű modellünk Fanni azóta maga is esküvői fotóssá vált, Zita és Kornél baromi jó beauty-párosként varázsoltak menyasszonyt belőle. Közben pedig a Ripszám lányok egészítették ki az egész alkotást nem csak gyönyörű ékszerekkel és meghívókkal, de bölcsességgel, szakértelemmel és jókedvvel.

beauty team kezei alatt - szlamizita make up és kornel hairbert fotó: just stay natural

Hatalmas élmény volt ez mindannyiunknak, ott, a Káli-medencében ekkor varázslat történt. Barátok lettünk.

Az első shooton felbátorodva jött a második majd a harmadik. Igyekeztem új csapatokat toborozni, még több embert megismerni. Így került elém a WertánFotó, pontosabban Botond/Boci és Géza.

Bevallom először nem tudtam őket hová tenni. Magamban arra gondoltam, hogy ezeknek nincs ki teljesen mind a négy kereke, de mindegy… legalább bazijó képeket és videókat csinálnak. Kitaláltuk, hogyan fotózzunk a Dunán egy csónakban. A kezdeti, megugorhatatlannak tűnő probléma után, hogy egy normális megjelenésű csónakot sem tudtunk bérelni, jött Géza vízfóbiája. Pörögtünk-forogtunk a Dunán, ami sodort minket és folyton elforgatta, elúsztatta messzire a modellt. Mi lányok eveztünk, közben Géza jó alaposan belelapult a csónak fenekébe, nehogy bebillenjen. A kezdeti nehézségek ellenére nagyon nagy szerelem lett ez a két fiú, a shoot és az egész nap. Egyszerűen szenzációsak Bociék emberileg és szakmailag is.

boci a csónakban a kisdunán fotó: wertánfotó

bloom flowers and design budapest készíti elő a csónakot fotó: wertánfotó

Ezek voltak az első nagy élményeim a bloggal és aztán eltelt pár év. Rengeteg új embert ismertem meg és büszkén állíthatom, hogy sokaknak az Aprilen való megjelenés a karrierjük elindítását jelentette. Szenvedélyemmé vált a szárnybontogató tehetségek támogatása, felkarolása. Amolyan kis start-up inkubátorkodás. Érdekes módon mindig sikerült pár, a munkájukról készült kép alapján beletalálnom azokba, akik valóban ebbe a közösségbe tartoznak. Azzá váltunk ugyanis, egy kicsi közösséggé… vagyis talán már nem is annyira kicsivé.

Pár hónappal ezelőtt azonban engem is elért az, ami sok bloggert elér: az alkotói válság. Elvesztettem kicsit a hitemet az egészben és a vele járó erőfeszítések már nem pihentetőek, hanem inkább munka utáni külön stresszként lettek megélve. Nem posztoltam. Ami megmaradt az egészből azok viszont a barátaim, akik már blog ide vagy oda, akkor is megmaradtak mellettem. Kiöntöttem nekik a szívemet, Petrának, aztán pedig a frissen megismert Dávidnak is.

Hatvani Dáviddal egy órás kávézós beszélgetés erejéig találkoztam, új arcnak számított az Aprilen annak ellenére, hogy már sok éve dolgozik a szakmában (itt meg is nézhetitek, miket csinál… imádom). Találkoztatok már olyan emberrel, hogy nem is hittétek el, hogy valaki lehet ennyire kedves és jószívű? Na, Dávid pont ilyen. Gyakori tünet az esküvős szakmában, hogy romantikus lelkű emberek űzik, de ez a fiú maga a mesebeli hős szívű herceg. Amint meghallotta a válságomat több se kellett neki, a megmentésemre igyekezett. Akkor azonban én még erről semmit sem tudtam.    

Petrával szövetkezve felkeresték az összes szolgáltatót, aki csak hirtelen az eszükbe jutott. Szinte mindenkit, aki nálam már szerepelt valamilyen formában. Később kiderült számomra, hogy ez több, mint száz ilyen művészt, alkotót jelentett, ami valami elképesztő. (Remélem, hogy aki most ezt olvassa és pont nem volt ebbe a szervezkedésbe belevonva az nem fogja rosszul érezni magát miatta. Hála az égnek, tényleg nagyon sokan vagytok. Nem egyszerű számon tartani még a legnagyobb jószándékkal sem.) Létrejött egy kis chat, ahol egy meglepetés bulit szerveztek nekem, hogy megmutassák, hogy az April tényleg számít és élnie kell tovább.

a meglepetés öröme - készítette skystar wedding

Azt hiszem életem egyik legnagyobb pillanata volt, amikor gyanútlanul beléptem az étterembe és egyszercsak megláttam Őket így, mindenkit együtt. Az első gondolatom nem is az volt, hogy jajj de jó, hogy megleptek, hanem, hogy jajj de jó Őket így egy helyen látni. Sok szeretett arc az elmúlt évekből, az összes szuperhősöm, múzsám, példaképem, egy helyen, összekovácsolódva, egy közösségben. Az én kicsi szöszi barátnőm beszédet mondott nekem, hogy megköszönje, amit az elmúlt években értük tettem. Én pedig csak arra tudtam közben gondolni, hogy ez micsoda tévedés… hiszen én bárkinél sokkal többet kaptam Ő tőlük. Aztán a kezembe adtak egy dobozt, ami tele volt nekem szóló levelekkel és olyan borítékokkal, amelyekben ki-ki a maga hozzájárulását adta az April működéséhez. Az este folyamán egészen biztosan nem tudtam mindenkivel rendesen beszélgetni, lányos zavaromban és a hirtelen jött pörgésben esélyem sem volt, remélem senki nem vette a szívére. Haza mentem és természetesen nem bírtam ki, hogy ne olvassam el az összes levelet, amit tőlük kaptam. Hajnali kettőig zokogtam rajtuk, mint egy kisgyerek.

Gondolkodtam, hogy idézzek-e párat és ebből az lett, hogy végül az összeset begépeltem. Kész, nem tudtam válogatni.


 „Kedves Anikó!

Hálásak vagyunk, hogy a szárnybontogatásunkban fantáziát láttál bennünk, nekünk ez nagy megerősítés volt az elején. Nagy lendületet adott, ami azóta is tart. További sok siker, köszönjük a munkádat. – Viktor, Salomé, Hanka” - Toboz Művek -

toboz művek kis családja - salomé, viktor és hanka


Aztán jött egy fantasztikus kalligráfia levél, fekete papíron fehér betűkkel, egy igazi műalkotás a chetrestől:

„Kedves Anikó!

Szeretnénk ha tudnád, hogy mi nagyon sokat köszönhetünk Neked! Rengeteg kedves pár talált ránk az April-ről. Nagyon szeretnek Téged, ahogy mi is! <3 Köszönjük, hogy ott lehetünk a rengeteg tehetséges alkotó között, köszönjük, hogy mindig örömmel fogadod az új fotózások anyagait, és azt is, hogy minden egyes koncepcióhoz élvezetes, őszinte és velős beszámolókat írsz, olyat, amilyenre mi hosszas meditálás után sem lennénk képesek! :)

Ritka csodát, önzetlen dolgot teszel értünk és összekovácsolsz egy alkotói közösséget, ami igazán értékes! Bármikor úgy érzed, hogy szükséged van segítségre, tudd ránk számíthatsz! Várjuk a következő találkozót! Bízunk benne, hogy sokkal-sokkal többször s még sokkal többször lehetünk így együtt, kik az Aprilhez tartozunk! Ölel: Johi és Andris”  – c h e t r e s –  


 „Kedves Anikó!

Azon kívül, hogy milyen sok esküvői szolgáltatónak segíted a munkáját, nagyon örülünk, hogy megismerhettünk téged, mint embert! Egyszerűen mindig öröm veled időt tölteni. Az a pozitív energia, ami belőled árad… a vidámság, a mosolygás, a kedvesség, PÁRATLAN! Reméljük, hogy továbbra is olvashatjuk majd a csodás bejegyzéseidet és minél többször tudunk majd együtt időt tölteni, akár esküvőn, vagy bárhol máshol. (egy „mimóza társaságában :D) – Szilvi és Nikosz” – IVY Wedding Studio 

ivy weddings, nikosz és szilvi és pako petra photography együtt


„Kedves Csodalány!

Ugyan személyesen még nem ismertük meg egymást, de végtelen megható és emlékezetes pillanatok hadát kaptam Tőled anno a megtisztelő felkereséseddel! Sok ilyen hasonló csodát kívánok Neked! – Sitku Berni” – Berbloom –


 „Szia Anikó! :)

Ne haragudj, hogy személyesen nem tudtunk találkozni, bármennyire is terveztük, sajnos nem jutottunk fel Budapestre (ezért is a géppel írt levél), de mindenképpen szerettük volna eljuttatni Neked a kis borítékjainkat.

Ahogy ebből a megmozdulásból is láthatod nagyon sokan hálásak Neked. Az April gyakorlatilag az egyetlen oldal, ahol menyasszonyok (és vőlegények) a ma feltörekvő vagy már befutott igényes szolgáltatókat csokorban megtalálhatják, inspirálódhatnak és mankót kaphatnak a nagy napjukhoz. Mi minden esetben megkérdezzük a párokat, hogy hol találtak ránk és az esetek elég nagy részében bizony a Te blogod a válasz J. Szerettünk volna Neked mi is megköszönni, elmondani mennyire hálásak vagyunk az önzetlen munkádért! Reméljük, hogy a jövőben találkozhatunk személyesen is. Kívánunk minden jót, egészséget és sikert, életed minden területén. – Niki és Bálint” – Wondeer Wedding – 

wondeer wedding - niki és Bálint


 „Kedves Anikó!

2016 nyarán még csak csodálattal néztük, akkor the tthan’s brides néven ismert oldaladat, majd mikor létrehoztuk a Barefoot csoportot, és ennek kapcsán felvettük Veled a kapcsolatot, egy álmunk vált valóra, hogy az ODÚ Design is felkerülhetett egy ilyen minőségi, szuper oldalra. Nagyon köszönjük a sok munkát és a lelkesedést, amit kaptunk tőled. Szeretettel, Erzsi és Zsani” – ODÚ Event és a Barefoot Wedding Style csapata

készül a dekor az odúsoknál - andrea szeghalmy photography


 „Kedves Anikó!

Mi személyesen még nem ismerjük egymást (vagyis eddig még nem találkoztunk :)), de a blogodat már a kezdetek óta követem. Nagyon örültem, amikor föltűntél a „színen”, összegyűjtve azokat a szolgáltatókat, akik friss színfoltjai voltak – és azóta is azok – az esküvő „szakmának”. Számomra talán egy kis reménysugár volt akkor az oldalad, ami azt mutatta, talán már itthon is van közönség, akit az érdekel, amit én is szeretnék csinálni és ahova szeretnék tartozni. Mondanom sem kell, hatalmas megtiszteltetés volt, mikor felkerültem a többiek közé. <3 (bár bemutatkozót még nem küldtem, mindig tervben van, de magáról az ember olyan nehezen ír... vagyis én biztosan :)) Egy szó, mint száz, hálás köszönet a munkádért és örülök, hogy én is egy ilyen szuper „csapathoz” tartozhatok! <3 – Nóri” – Esküvődekor Nóritól –


„Kedves Anikó!

Úgy érzem hasonló szenvedély hajt mindkettőnket… a kreatív megoldások és a szépség keresése… Pontosan tudom, hogy mennyi kitartással, lemondással, munkával jár – ha az ember azt az utat választja, amiben szívből hisz és elképzelt magának… Remélem, a leveleinket olvasva érzed, hogy jó úton jársz! További sok sikert kívánok neked! Ölellek, Flóra” - Flóra Floral Botanical Atelier -


 „Anikó, Eszembe jutott mikor megkerestél (azt hiszem) 3 évvel ezelőtt, hogy interjút szeretnél velem készíteni. Napokig azon gondolkodtam, hogy hol találhattál rám, mikor alig ismer valaki. :) Ez volt az első élményem veled, majd a találkozónk a Széll Kálmán téri Starbucksban. És akkor nagyon megfogott mennyire nyitott, vidám, finom, ugyanakkor nagyon is céltudatos vagy. Máig megmaradt bennem az a beszélgetés, és a hozzáállásod. :) Nagyon köszönöm neked az eddigi támogatásod, hogy kérdés nélkül benne voltál a fotózásokban. És máig kedvencem, szívügyem a közös projektünk a Crestfallen. Nagyon jó, hogy vagy! Szeretettel, Horváth Veronika” – Horvath Veronika Photography –


 „Kedves Anikó!

Jaaaaj… ilyenkor szeretnék Kisdió lenni, mert az írásom katasztrófa… :) Nah sebaj… Szóval ezer hála és köszönet azért, hogy vagy nekünk. Csodálom az ízlésedet és a kitartásodat, hogy önerőből működtetted az oldalt időt és anyagiakat nem sajnálva. Remélem jövőre az esküvőn „meghálálhatom”. Szuper vagy, csak így TOVÁBB, Szeretettel: Panka (kertje)” – Panka kertje –


 Aztán például Pacsuta Ágitól kaptam egy egyéni sminkoktatást <3. Állok elébe!

 „Kedves Anikó,

Ezzel a kis ajándékkal szeretném megköszönni Neked, hogy az oldaladon lehetek. :) További sikereket kívánok és remélem mihamarabb találkozunk egy egyéni sminkoktatáson. :) Üdv, Pacsuta Ági” – Pacsuta Ági, Professional Make-up Artist -  


„Kedves Anikó,

Egyre többen ismerik az Aprilt és látom a menyasszonyokon, hogy mennyit jelent nekik, hogy valaki megmutatja, hogyan lehet összeállítani egy esküvőt. Sokan vannak elveszve, amikor nekikezdenek a szervezésnek, de a blogod útmutatást ad. Remélem még sokáig fogjuk olvasni az Aprilt, mert nem csak élvezetes, amit írsz, hanem mert számít! Talán jobban, mint gondolnád! Egyedi az, amit alkotsz. Végre van valaki, aki megmutatja a pároknak, hogy van élet az abroncsos ruhák és a masnis székszoknyák után. Lehet ezt így is! :) Szerintem mindannyiunknak többet jelent az April, hiszen túlnőtte feladatát és közösséget formált. Nekem is személyesen sokat adott a blog: jó ügyfeleket és új barátokat. Hihetetlen, hogy mennyi odaadó ember gyűlt össze az April által és örülök, hogy részese lehetek ennek a csapatnak!

Ahogy te is írtad a mindszentkállai styled shootnál: nem csak társakra, de barátokra leltünk. Köszönettel, Zita” – Szlamizita Makeup – 

szlamizita makeup


 „Kedves Anikó!

Sokat gondolkoztam, hogy mit is írhatnék Neked, hogyan is kezdhetném… Több évvel ezelőtt, amikor elindult az oldalad, nagyon „irigykedve” néztem a sok posztot, fotót, a csodaszép honlapodat, és én is, (mint azt hiszem sokan mások) vágyakoztam csupán, hogy egy napon az én képeim is felkerülhessenek az Aprilre. Hatalmas örömöt okoztál számomra, amikor a tavalyi listában felbukkant a nevem, azok között, akikkel bővítetted a listádat. Ezzel kapcsolatban hosszan tudnék írni neked, de megkíméllek a giccses ömlengéseim olvasásától… :) így csupán én is szeretném megköszönni a sok önzetlen munkádat, a kiváló szemed és ízlésed és az idődet, melyet a mi (köztük az én) munkámnak is szenteltél.

Bátran állíthatom, hogy a világon egyedülálló, hogy egy országnak ennyire specifikus, átfogó jellegű és mindazonáltal személyes hangvételű oldala legyen, mint amit Te „Aprilként” létrehoztál Magyarországon. Ez a mai esemény ezért fontos számomra, mert végre láthatóvá válik általa a számodra, hogy nem csak egy oldal az April, amely segítséget nyújt a pároknak és az ebben a szegmensben dolgozó szolgáltatóknak, hanem egy stílus és egy közösség, melyet TE hívtál életre! Mi pedig ezért nem győzünk elég hálásak lenni Neked! Szeretettel: Karancz Orsi” – Antler Projects, Orsolya Karancz Photography –


 „Kedves Anikó!

Nagyon örülök, hogy az April létrejött. Szeretném én is, ha minél tovább működne. Igazi gyöngyszem ez az oldal. Nincs más, mi hozzá fogható. :) Kornél” – Kornel Hairbert –


 „Kedves Anikó!

Nagy örömmel tölt el a gondolat, hogy úgy ítéled meg, a legjobb szolgáltatók listáján a helyem. Köszönöm/köszönjük az energiát és szeretetet, amit a honlap gondozásába teszel! Már több pár is írt az oldaladra hivatkozva. Remélem, az idei esküvők közül tudok már neked teljes-egész történetet küldeni! :) Szeretettel: Saci” – Charlot Photography / Tálos Sarolta –


 „Kedves Anikó!

Nagyon örülök, hogy végre személyesen is megismerhetlek! Sok időt és szenvedélyt kívánok az April további működtetéséhez és köszönöm, hogy együtt lehetett ez a csapat! Pentz-Fodor Bea (Manka)” – Kifli és Rezeda –


 „Szia Anikó!

Emlékszel, amikor alig pár találkozás után segítettél megszervezni és lebonyolítani az egyik legnehezebb kollekciófotózást, amit valaha csináltunk? Én emlékszem. :) És nagyon köszönöm! Nélküled nem jött volna össze, nem lett volna ugyanolyan. Ez csak egy apróság azok közül, amiket neked köszönhetek. Remélem, hogy nem veszíted el a hitedet és lelkesedésedet soha. Ha mégis, csak hívj fel. Csókollak, Sára” – Bálint Sára Bridalwear –


 „Köszönöm, hogy felkerültem az oldalra! Lévai Dóri” – Super8love -


 Dávidtól is gyönyörű levelet kaptam, remélem nem haragszik meg, ha csak részletekben idézem, mert félek túl hosszúra sikeredem… de annyira élvezem :).

 „Szia Anikó!

Hisszük, hogy ma minden úgy sikerült, ahogy a legszebb. Hisszük, hogy olyan élményekkel és meglepetésekkel gazdagodtál, amire mindig örömmel emlékszel. Hisszük, hogy élőben is láttad, az April nem csak egy esküvős blog. Az April egy épület, amit te terveztél és te építettél fel a saját kezeddel. (…) Egy olyan szakmai-baráti közösséget hoztál létre, ami szinte némán és egyből összeköt minden embert. (…) És ne feledd, bármi nehézséged támad, mi akkor is ott leszünk egy emberként mögötted! (…) Mindegy milyen kis lépésben haladsz előre. Csak az számít, hogy közben élvezd az utazást és mi mind továbbra is egy emberként adjuk hozzá a szelet. :) Baráti üdvözlettel, Kata és Dávid – Skystar Wedding –

Dávid és kata - fotó: harmat balázs


 Az én elképesztő Petrám (a Pakóbbik) leveleit nehéz leírni. Körbe-körbe forognak a papíron a szövegek, nem fogom tudni átadni ezt a bolondos kesze-kuszaságot :D.

 „ Drága Anikó!

Sosem felejtem el az első telefonbeszélgetésünk. Mondhatni az egész házat bejártam és téged magammal vittelek a fülemen. Emlékszem le sem akartam tenni a telefont, annyira egymásra kapcsolódtunk. Ez a blog egy csoda, mert valami olyat kaptam általa, ami nagyon-nagyon-nagyon értékes számomra: Egy barátot kaptam, aki Te vagy! Köszönöm, hogy vagy nekem, Cucli!! <3 -> Ja a Cucli az „Pakó Petrát” jelöl… <3 -> U.i.: Remélem tetszik ez a szipiszupi képes. J -> U.i.2: Trikó és Kristóf is csókoltat -> De még hogy! <3 -> *Izgulok, mert a Dávid megkért, hogy mondjak egy kis beszédet. WÁÁÁÁ :D <3” – Petra Pako Photography és Wedding Project Budapest

Perta és Kristóf <3 fotó: wertánfotó


 Jött aztán egy csudaaranyos kézzel készített borítékban is egy levél. A rárajzolt galambból már tudtam, hogy kiktől érkezhetett. Sármán Nóri egyik ruháján pont ilyen rávarrott galambocskát láttam egyszer. 

„Drága Anikó!

Szerintünk szuper dolog, hogy a sok, kommersz tartalommal megtöltött esküvői témájú blog mellett létezik egy független, indie, friss szemléletű platform, ami nagyon fontos dolog! Sármán Nóra ás Sármán Réka – Nora Sarman –

Nóri és Réka munka közben a fehér szalonban


 Gyönyörű mélyzöld borítékban, felismertem rögtön Balázs kézírását. Az egyik legmeghatóbb levelet a fantasztikus Just Stay Naturaltől kaptam:

 „Drága Anikó,

Sosem fogjuk tudni meghálálni mindazt, amit értünk tettél! Azzal a bizonyos, mindannyiunk életét meghatározó mindszentkállai shoottal kezdődött minden, ami gyökereiben határozta meg a jövőnket esküvői fényképészként, és ami már biztosan életünk egyik legemlékezetesebb délutánja marad. Ugyanakkor nem csak gyönyörű képek készültek aznap, hanem mindmáig legszorosabb barátságaink is ott születtek, Veled, Szandráékkal, Pakó Petrával, Zitával, Kornéllal, a Ripszám lányokkal, Fannival.

Azzal pedig, hogy felraktál minket az oldaladra, olyan rengeteg párhoz jutattad el a munkáinkat, amit megszámolni sem tudunk (azóta 100+ emailünk érkezett az oldaladra hivatkozva, és napról-napra növekszik). Az oldalad nem csak egy gyűjtemény a legjobbakról, hanem valóságos Biblia, a legtökéletesebb recept egy jó esküvő összeállításához és egy olyan Felület, amiért mi szolgáltatók és az a rengeteg menyasszony és vőlegény egyaránt hálával tartozunk. Reméljük, ez a kis összefogás segít abban, hogy továbbra is üzemeltetni tudd Magyarország leggyönyörűbb esküvői oldalát, és abban is segít, hogy kevesebb áldozatot kelljen hoznod értünk, miközben teljes állásban éjt nappallá téve dolgozol egy teljesen más területen.

Köszönjük, hogy vagy nekünk, hogy a legjobb barátunk vagy, és nem mellesleg hogy összetartod ezt a fantasztikus közösséget! Nagyon szeretünk, Petra és Balázs” – Just Stay Natural –  


„Drága Anikó! Köszönjük a munkád! <3 Ági és Linda  - Love DIY Wedding és Kisdió –  


„Köszönöm az eddigi lehetőséget! További sok sikert kívánok! <3 Panamy” – Panamy –  


„Drága Anikó!

Ahogy a pizzatésztának kell élesztő :) vagy a virágmagoknak az éltető napsi, olyan fontos katalizátor lehet ebben az info és képáradatban egy olyan szeretettel és ízléssel gondozott sziget, mint az April. Mindig hálás leszek azért, amit értünk teszel. És bízom benne, hogy ez csak az első alkalom, amikor ez a közösség feléd és egymás felé fordul. Puszi: Masa. – Masa Tóth – Photographer –


 „Kedves Anikó,

Sosem felejtem el, hogy kezdő tervezőként felkerülhettem az oldaladra. Nagyon nagy megtiszteltetésként éltem meg, hogy felfigyeltél a munkáimra. :) Bízom benne, hogy az April oldalt továbbra is ilyen magas színvonalon és szeretettel fogod tudni működtetni. <3 Köszönettel, Judit - #jkaposistyle –


És végül, de nem utolsó sorban, crazyék levele (megszólítás nincs :D, baromi nagy betűkkel nyomtatva készült, kivéve az utolsó sort, ami fantasztikus kézírással a végére van kanyarintva): 

100% coolság

100% coolság

„Rengeteg olyan lelkületű, lelkű emberre lenne szükség, mint te vagy, mégis ritkán találni hasonlót, mindent köszönünk!

Sok-sok szeretettel a legfankibb esküvő bloggernek, Miszter Waltz Bruxx-tól és Vortrex Gieblhaintól egyenest a WF laboratóriumból a’la WertanFoto by WF limited co. by WB und mir ein VG

(kézzel írt rész)

Bocsi, hogy nem kézzel írom, de olyan csúnyán írok, hogy féltem sértésnek vennéd XD <3” – azt hiszem ezt a WertánFotó követte el -


Húhhh. Amikor elkezdtem begépelni a leveleket, akkor azt hittem csak párat fogok idézni, de nem bírtam választani. Sajnálom… nekem mindegyik nagyon fontos és imádom külön-külön őket. Valahogy viszont most már zárnom kellene a szavaimat, pedig még annyi mondandóm lenne.

Legyen a zárás most két üzenet Tőlem, Nektek. Az egyik üzenetet a szolgáltatóknak, a másikat pedig a kedves olvasóknak számon, íme:

Drága Szolgáltatók,

Nincsenek szavak arra, amit véghezvittetek, így inkább tettekkel fogom ezt Nektek meghálálni. Az April él, élni fog és én folyamatosan rajta leszek, hogy mindig jobb és használhatóbb legyen. Az az összeg, amit nekem adtatok, a közösségünk tulajdona marad, és a fejlesztésekre fogom felhasználni. Nagyon köszönök Nektek mindent. Azoknak is, akik ott voltak, azoknak is, akik sajnos nem tudtak eljönni, azoknak is, akik írtak levelet, azoknak is, akik nem. Mindannyian szenzációsak vagytok, csodálom és imádom a munkáitokat, igazán nagyon büszkék lehettek rá!

Továbbra is buzdítanék mindenkit, friss pályakezdőket és vén rókákat, hogy mindig igyekezzenek megújulni, újabb és szebb és személyesebb utakat találni. Mindig van hova fejlődni, mindig van új dolog, amit érdemes kipróbálni. Gyakori az, hogy nézeteltérések történnek köztünk, vagy az Internet furcsa jellege miatt nem valódi képünk alakul ki egymásról. Minden egyes veletek töltött perc újabb bizonyíték arra, hogy akik erre a platformra felkerülnek, igazából rokonlelkek és a legtöbb dologról azonosféleképpen gondolkodnak. Buzdítanék mindenkit arra, hogy személyesen vonjon le következtetéseket a másikról, ne csak a facebook posztok alapján. Meg fogtok lepődni.

Mindenkinek egy fantasztikus szezont kívánok, ami már itt dübörög a nyakunkon. Én itt várom az új anyagokat kitárt karral, ha lesz egy szusszanásnyi időtök arra, hogy átdobjátok nekem. Éljenek a gyönyörű esküvők! Éljenek a szenzációs alkotók!

 

Drága Olvasók,

Nem tudom mennyire volt olvasmányos nektek ez a kis írás, remélem sokaknak felkeltette az érdeklődését.

Szeretném, ha látnátok, hogy azok, akik az esküvőipart választják hivatásuknak és ilyen gyönyörűen dolgoznak, tehetséggel és odaadással, milyen különleges emberek. A szerelem a szakmájuk. Azt hiszem, ha mérnökökről írnék, akkor nem szerveztek volna nekem egy ilyen meglepetés bulit. Minden tiszteletem a mérnököké, jómagam is közéjük tartozom, de látszik, hogy ezeknek az embereknek az élete a romantika. Szenvedélyesek és tele vannak a vággyal, hogy ezt a Világnak megmutassák. Az April az Ő lelkükből válogat minden alkalommal egy kis szeletkét, amikor egy-egy anyag felkerül. Ezért ilyen csodaszép itt minden.

Nagyon remélem, sőt tudom, hogy itt megtaláljátok azt, aki a legtöbbet tehet az esküvőtök tökéletességéért. Jó szemezgetést, Anikó voltam, April.

***