Ez alkalommal egy egészen különleges újdonságot szeretnénk bemutatni nektek. Korábban már többször is olvashattatok az April oldalain Németh Edina papír művész alkotásairól, papírvirágairól, fantasztikus dekorációiról. A tervezőnő szakmai csapatával együtt dolgozva egy egészen új színt visz a hazai esküvői design piacra: immáron komplett dekorációs kollekciókat bérelhetünk tőle.

Gondolom most többen fellélegeztetek. „Végre!” Sok fejtörést megspórol ugyanis ez a megoldás azoknak, akiknek nincs ideje, vagy kedve a különböző ötleteket hajkurászni az interneten. Sokan csak annyit tudnak a dekorációjukról, hogy jó lenne valami, ami szép, jó, tökéletesen összeillik, előre megnézhető, megtapintható és nem kell aggódni a kellemetlen meglepetések miatt.

Örömhír! Itt egy megoldás azoknak, akik szeretnék az esküvőjük dekorációját ennyivel elintézni: „Ezt kérem!”

A részletekről, Németh Edinát kérdeztük.


 Mi inspriálta az új dekorációd születését?

A bérelhető kollekciót azért alkottuk meg, mert hosszú ideje szerettük volna megmutatni, hogyha teljeskörűen gondolkodunk  és összehangoljuk a részleteket akkor egészen különleges hatást érhetünk el viszonylag kevés dekorelemmel is. Az elmúlt négy év esküvői tapasztalatai azt mutatják, hogy a párok szívesen éltek volna egy olyan lehetőséggel ahol katalógus szerint maguknak választhatják ki a dekorációt. Azoknak a menyasszonyoknak született, akik költséghatékonyabb megoldást keresnek, mint az egyedi dekoráció, esetleg szívesen kiegészítik a dekorációt apróbb elemekkel, de nincs idejük ennél többre.

Mennyi ideig dolgoztál az ötleten?

Ez egy hosszabb ideje formálódó gondolat, ami már régebb óta a fejemben van. A folyamat közben csodás szakemberekkel dolgoztunk együtt, akiket az elmúlt évek közös esküvői során ismertem meg. A grafikai tervezésben a Pagina Galéria volt segítségemre, az ő keze munkáját dicsérik a lézervágott, áttört minták. Segítségükkel készülnek az egyedi, a koncepciót kiegészítő meghívók, ültetőkártyák. A fotózás helyszínéül az Ankertre esett a választásunk, mert meghatározó a helyszín hangulata, mégis jól működik együtt mindhárom koncepcióval. A kellékeket és élővirág kompozíciókat a mesebeli Panka kertje biztosította, ami elengedhetetlen volt ahhoz, hogy meg tudjuk mutatni, hogyan is festene az összkép. Mindez pedig Kiss Lenke fotós lencséjén keresztül elevenedik meg előttünk. Úgy gondoltuk, hogy még könnyebbé tesszük a választást azzal, ha a kollekciókat könnyedén, egy felhasználóbarát oldalon tudják megnézni, megrendelni az érdeklődök.

Három különböző stílust választottatok ki a bérelhető kollekcióitokhoz. Miért pont erre a háromra esett a választás? Korábban is ezeket a stílusokat keresték nálatok jellemzően a párok, vagy volt bennetek valamilyen útmutatási vágy?

Természetesen inspirálódtunk, a hozzánk leggyakrabban beérkezett kérésekből is. Úgy terveztük meg a kollekciókat, hogy sokféle helyszínen, sokféleképpen működjenek. A geometrikus vonal már régóta a fejemben van, de összességében még nem volt alkalmunk megmutatni, így ez például inkább ebből a vágyból született, hátha rajtunk kívűl más is beleszeret.

Mutassuk is be milyen stílusokról is van szó egészen pontosan. Hogyan definiálnád az egyes kollekciókat?

Lace collection

Lace kollekciónkat romantikusabb lelkeknek ajánljuk, remekül megfér a természetes anyagokból készült kiegészítőkkel. Kicsit a régi idők hangulatát idézi, melyet minden generáció magáénak érezhet, szolidan elegáns.

A csipke ihletésű részletek igazi ünnepi hangulatot biztosítanak, miközben jól megférnek a porcelánnal, arannyal, a finom pasztell árnyalatokkal, és rusztikus élő zöldekkel is.

Geometry collection

Az industrial, városi hangulat köszön vissza a dzsungel levelekkel kiegészített geometrikus kollekció formavilágban. A selyemfényű visszafogott formák és felületek hangulata egyszerre elegáns és modern. Izgalmas társa lehet a fekete fehér mintáknak, beton vagy a bontott tégla falaknak, de kültéren is remekül megállja a helyét. Apró fényekkel, füzérekkel együtt varázslatos  kortárs miliőt teremtenek.

FHD_Edinas-192.jpg

Floral collection 

Színes, bohókás formák roséarany kiegészítőkkel. Floral kollekciónk a virágoskertek, tavaszi mezők hangulatát idézi. Könnyen varázsolhatod elegánssá a helyszínt, ha ezüst kiegészítőket használsz, de fehér vagy fa terítékekkel akár egyszerű, letisztult hatást kelthetsz. Esküvői fotókhoz tökéletes kellékek lehetnek az embernagyságú krepp papírvirágok.

Ezek szerint vannak állandó dekorelemek a kollekcióitokban és néhány olyan, amelyet személyre kell szabni (mint például a ültetőkártyák). Hogyan kell elképzelni a közös munkafolyamatot a párok és köztetek?

Az esküvői dekoráció bérlése esetén, egy felhasználóbarát, de gyors munkafolyamatról van szó, így a webes felületen keresztül tudják kiválasztani a meghívó vagy ültetőkártya típusát és a megrendelő felületen átküldeni a szöveget. Rövid színegyeztetés után készítünk egy mintadarabot, amit postázunk nekik, ha ez megfelelő, akkor készítjük is a többi darabot.
Egyedi megrendelések esetén természetesen ez egy sokkal hosszabb folyamat, helyszínbejárással, több személyes egyeztetéssel, még közösen kitaláljuk, hogy milyen elemekből építjük fel a helyszínt kiemelő dekorációt.
 

_Edinas (303).jpg
Edinas (347).jpg

Egy kollekció bérlésekor mindent ki kell bérelnünk, vagy lehetséges csak pár elem bérlése is?

Van lehetőség csak pár elem bérlésére is, hiszen nem minden helyszín indokolja az összes elem használatát. A fotókkal, hangulatképekkel mi igazából dekorációs ötleteket , javaslatot szerettünk volna adni arra vonatkozóan, hogy ezek hogyan kombinálhatóak terítékkel, élővirággal,  de ezeken a felhasználásokon kívül is számos lehetőség van.

Honnan meríted az új ötleteket?

Azt gondolná az ember, hogy minél több ötletet valósítunk meg, annál kevesebb marad bent a kosárban. Ám a valóságban éppen fordítva van. Minél többet projektünk van, annál több ötletem születik, amit szeretnék még megvalósítani. Az esküvők különlegesek ebből a szempontból, hiszen nem csak a saját vízióm, hanem az évről évre változó trendek is meghatározzák a menyasszonyok Pinterest boardját és ízlésvilágát. Természetesen ezt mindig szépen összefésüljük az esküvő egyediségé vonásaival, a helyszín stílusjegyeit is szem előtt tartva.

Mennyit változott itthon az elmúlt években a papírdekoráció népszerűsége? Hogy látod?

Én 2014-ben kezdtem ezzel foglalkozni, akkor nagyon érezhető volt a trendek hatása a megrendelői kérésekben, főleg a papírvirágokra volt igény. Mára szerintem már nem annyira a trend miatt, mint inkább saját ízlésük, elképzeléseik alapján választják a párok ezt a fajta dekorációt, mert valami mást szeretnének, mint a megszokott. Szerencsére egyre nyitottabbak, így esetenként már nem csak virág, hanem geometrikus formákkal is tervezhetünk.

Mik az újabb terveid? Mivel készülsz a következő szezonra?  A bérelhető kollekciók terén az idei év még tesztüzem. A beérkezett igények és saját észrevételeink alapján szeretnénk majd fejleszteni, tökéletesíteni, hogy valóban segítség legyen a pároknak, ha a bérelhető elemeinket választják.


Papír dekoráció bérelhető kollekciók: Edinas paper festivities

Élővirág kompozíciók: Panka kertje

Meghívó, ültetőkártya grafika: Pagina Galéria

Fotók: Kiss Lenke ‘Dalocska’

Helyszín: Anker’t