Természetes Esküvői Dekor

Egy pénteki muffinos reggeli alkalmával találkoztam Emesével, a Natural Wedding Decor aranykezű dekoratőrével. Mint sok menyasszonyt, őt is elvarázsolta a saját esküvőjének dekorálása, de másokkal ellentétben nem csak örömre, hanem szenvedélyre is talált benne. Kevés ember olyan szerencsés az életben, hogy a hivatását nem kellett keresnie, hanem az csak úgy jött és „neki csak meg kellett lovagolnia a hullámokat”. Az Emese kezei által készített dekorációk egyre népszerűbbek, úgyhogy igyekezzetek menyasszonyok, ha idén még őt szeretnétek felkérni, hogy felejthetetlenné varázsolja a Nagy napotokat!  

***

April, the Wedding Journal: Hogyan lettél esküvői dekoratőr?

Emese, Natural Wedding Decor: A párommal mindketten építészek vagyunk, úgyhogy a dekorálás bizonyos szempontból távol, bizonyos szempontból nagyon is közel áll az eredeti szakmánkhoz. Mint ahogy sok esküvői szolgáltatónál, a mi esetünkben is a saját esküvőnkkel kezdődött minden. Azt már akkor tudtuk, hogy minden dekorációs elemet magunk szeretnénk elkészíteni. A dekorálást sem szerettem volna másra bízni: már csütörtökön leutaztunk a helyszínre, pénteken, amit csak tudtunk megcsináltunk, és két barátnőmmel díszítettük fel a termet a vacsorára – én hosszú tüllszoknyában… :)

Volt egy csodálatos szervezőnk, Madarász Zsuzsi, akivel az első pillanatban megtaláltuk a közös hangot. Mivel nagyon tetszett neki amit csináltunk, és akkor még nagyon kevés, hasonló stílust képviselő dekoratőr volt itthon, rákérdezett, hogy nem lenne-e kedvünk egy-két esküvőjére elkészíteni a dekorációt, kezdve a meghívókkal, teljes csomagot szolgáltatva. Én pedig majd kiugrottam a bőrömből örömömben, mert hirtelen megvilágosodtam, hogy ez az amit keresek, lehet hogy egész életemben erre a munkára vágytam.

April, the Wedding Journal:  Milyenek voltak az első esküvőid?

Emese, Natural Wedding Decor: Ahogy elkezdtem készíteni Zsuzsinak a meghívókat, túlfűtött lelkesedésemre készítettem egy honlapot, amire referenciaként felkerült a saját esküvőnk. Legnagyobb meglepetésemre – amit a mai napig nem értek, hogy hogy történhetett - még abban az évben megtaláltak minket. Így utólag visszagondolva, kicsit kiforratlannak, mégis bájosnak tartom azokat az esküvőket, nagyon szerettem őket egytől egyig. Talán a feszültségmentes problémamegoldásban, és a várt és nem várt kellemetlenségek áthidalásában fejlődtünk a legtöbbet. Mert ilyenek mindig vannak. :)

April, the Wedding Journal:  Az egyik kedvenc esküvőm tőled az a vintage stílusú esküvő, amit Lillának és Zolinak csináltál. Mesélsz róla egy kicsit?

Emese, Natural Wedding Decor: Ami először eszembe jut arról az esküvőről, az a mindent átjáró szeretet és figyelmesség. Lilla először a meghívójuk elkészítésével bízott meg. A dekorációval kapcsolatban elég konkrét elképzelése volt, bár a közös ötletelések, és a folyamatos „blog-bújás” következményeként elég sokat változtak a dolgok az első beszélgetéstől, a konkrét megvalósulásig. :)

A dekoráció tekintetében nagy részt vett ki a szervezésben is, a fél családot mozgósította, hogy hozzanak ilyen-olyan könyveket, kannákat, hordókat. Az egyik legaranyosabb emlékem, amit esküvőn éltem át, ahogy szombat reggel a vőlegény barátai fel-alá rohangálnak egész Csongrádban, és különböző asztalokat és bútorokat hoznak a szertartáshoz, desszert asztalhoz, és különböző dekoros kiegészítőkhöz. Lilla még azt is elintézte, hogy egy csongrádi kávézóból a padláson porosodó székeket, elhozhassák: ezek a székek kerültek a szertartáshoz. Hát nem ez lett az egyik legcukibb része Lilláék esküvőjének? Hihetetlen mennyiségű cuccot vittünk mi is, két autóval mentünk, és már péntek reggel ott voltunk.

Május elejét meghazudtoló meleg volt, és már pénteken nagyon kimerültünk, amikor este Zoli megjelent egy fazék halászlével, hogy ezt most főzték, és biztos nem ettünk semmit, úgyhogy hozott nekünk egy kis meleg levest. Hát azt hittem elsírom magam, úgy meghatódtam. Ilyenek ők, hogy az esküvőjük előtti napon, életük talán legizgalmasabb napja előtt is velünk törődtek.

April, the Wedding Journal:  Milyen esküvői szolgáltatókkal szerettél együtt dolgozni?

Emese, Natural Wedding Decor: Dekoratőrként nem nagyon dolgozunk együtt senkivel a szó szoros értelmében, mert ők általában akkor jönnek, amikor mi végzünk. Talán a fotók és videók kapcsán beszélhetünk mégis közös munkáról, hiszen ezekben jelenik meg a dekoráció is. Nagyon hálás vagyok, ha valaki lefotózza a munkánkat (az eddigi esküvőinken: Török-Bognár Reni, Pinewood Weddings, Gál Zoltán, Rokolya Zsolt, Fekete Csaba, Horváth Péter), ami azért többé-kevésbé meg szokott történni, sőt még egy videót is kaptunk Karesztól (Videoportfolio).

April, the Wedding Journal: Voltak kedvenc helyszíneid, amiket nagyon hálás volt dekorálni?

Emese, Natural Wedding Decor: A helyszínekkel sokszor az a baj, hogy totál idiótának néznek minket, hogy miért nem akarunk asztalkasírozást, és mi a bajunk a csodálatos székmasnijukkal. A legkedvesebb helyszínem, ahol nagyon szeretek dekorálni, a szigetmonostori Rosinante Fogadó. Amellett, hogy talán itt egyedülállóan hoztak nekünk kérés nélkül egy asztalt az érkezésünkkor, hogy ne a földre kelljen pakolnunk (!), minden egyes alkalmazott azt nézi, hogy mit szeretne a pár, és ha valamit ők kitalálnak, akkor az itt feltétel nélkül megvalósulhat.

April, the Wedding Journal: Milyen lesz az idei éved? Milyen esküvőket tervezel idén?

Emese, Natural Wedding Decor: Jajj nagyon izgalmas lesz, alig várom az év minden egyes esküvőjét. :) Lesz itt téli piknik, Tim Burton inspirálta dekoráció, Disney mesék és szuperhősök, sok gyönyörű borászat, elszabadult természet, fa, fém, beton, és ki tudja még mi más… :)

April, the Wedding Journal:  Mit javasolsz azoknak a menyasszonyoknak, akik most kezdenek el gondolkozni, hogy milyen legyen az esküvőjük dekorációja, témája?

Emese, Natural Wedding Decor: Én nagyon szeretem a tematikus esküvőket, mert nagyon izgalmas dolgok tudnak kialakulni, de ez nem kizárólagos recept a tökéletes dekorációhoz. A lényeg, hogy legyen az kerek egész: a meghívótól a szertartáson és vacsorán át a köszönő ajándékokig jelenjenek meg ugyanazok az elemek, utalások. :)