Megújul a Waldorf-Wedding

A legszebb magyar helyszínek és profi catering egy helyen

 

2017 januárjától a Waldorf-Wedding átalakul annak érdekében, hogy még nagyobb erőkkel tudjon segítséget nyújtani az esküvői helyszínt és a cateringet keresgélő párok számára. Ez a két szolgáltatás az ugyanis, amelyen a leginkább múlik a nagy nap sikere, így nem csoda, hogy a fókuszpontok is egy kicsit átpozícionálódtak. Nem túlzás kimondani, hogy talán a legizgalmasabb magyar helyszínek már mind az ő vonzáskörzetükbe kerültek, és szuper színvonalon, felkészülten nyújtanak szolgáltatást az ország változó pontjain. Új év, új élet, erről kérdeztem őket.

 ­­***

April, the Wedding Journal: Most egy kicsit megzavarodtam. Lesz akkor esküvőszervezés nálatok, vagy sem? Mik lesznek a jövő év legfontosabb szolgáltatásai?  

Waldorf-Wedding:

Hiszünk abban, hogy az esküvők két legfontosabb alappillére a helyszín és a catering. Azt szoktuk mondani, ha ezek jók, akkor már olyan nagy baj nem lehet. :)

Csapatunk azon dolgozik, hogy Magyarország legkülönlegesebb helyszíneit tudjuk kínálni a pároknak, a legkülönfélébb stílusokban. Ha pedig megvan a tökéletes hely, a cateringet is úgy állítjuk össze, hogy az maximálisan illeszkedjen a helyszín hangulatához és a pár elképzeléseihez. Leginkább az esküvői gasztronómia úttörői vagyunk, nem klasszikus szervezéssel foglalkozunk, de kérés esetén szívesen segítünk forgatókönyvet összeállítani a pároknak, illetve könnyű szívvel tudunk minden szolgáltatás terén olyan partnert ajánlani - akár esküvőszervezőt is -, akivel mind a szakmai, mind az emberi értékei miatt érdemes együtt dolgozni.

Playa Luna, a Waldorf Wedding helyszíne mátyusházán

 

April, the Wedding Journal: Ezekkel a helyszínekkel hogyan álltok kapcsolatban?  

Waldorf-Wedding:

Kínálatunkban megtalálhatóak a cégcsoportunkhoz köthető saját, a megbízható partnereinkkel közösen biztosított kiemelt, valamint az általunk ajánlott helyszínek is. Természetesen mindhárom kategóriában olyan helyszínek szerepelnek, amelyeket előzetes pozitív tapasztalatink alapján szívesen javaslunk a jegyeseknek.

 

Babérliget Kúria, A WALDORF-WEDDING HELYSZÍNE Polányban

Babérliget kúria, A WALDORF-WEDDING HELYSZÍNE polányban

April, the Wedding Journal: Milyen helyszíneitek vannak egészen pontosan? Mik a legújabbak, legizgalmasabbak? Melyikek a kedvenceitek és miért?

Waldorf-Wedding:

Büszkék vagyunk arra, hogy minden stílusban tudunk helyszínt biztosítani – legyen a cél tündérmesébe illő klasszikus kastély, természet-közeli, romantikus vagy akár egzotikus környezet, panorámás dunai hajó, vidéki kúria vagy modern, letisztult loft épület, mi megtaláljuk a tökéletes helyet.

Nehéz lenne megmondanunk, hogy melyek a kedvenceink, hiszen mindegyik helyszínt szeretjük, de íme, néhány, amely bemutatja a párok rendelkezésére álló, gazdag stílus-választékot.

A Provence-ot idéző, hangulatos Babérliget Kúria a közkedvelt rusztikus és vintage stílus tökéletes ötvözete, amely az esküvői vendéglátásban is megmutatkozik. Egyedien keverednek a porcelán és kerámia tálalóedények, a fa kiegészítők, valamint az ételeknél a somogyi és az olasz konyha elemei. A családias, kézműves jelleg azonban minden fogásnál megfigyelhető.

Új építésű katamaránunk, a gyönyörű Táltos egy egészen más világ. Eleve különleges, hiszen még mindig kevesen esküdnek hazánkban a vízen, de Budapest lélegzetelállító panorámája még csodálatosabbá teszi. Catering szempontból is páratlan, hiszen egyszerre valósítható meg a lenti részen az elegáns gálavacsora és a fedélzeten a stílusos koktél party. Így mindenből tehetünk bele egy picit.

Táltos Hajó, a Waldorf-Wedding helyszíne, budapest, fotó: dégi Attila

Wedding Garden Budapest, A WALDORF-WEDDING HELYSZÍNE

A Wedding-Garden a klasszikus sátras esküvők modern, elegáns változatát kínálja. Ugyanez igaz az ételekre is, itt leginkább az összetett díszétkezés a favorit, azaz a felszolgált gálavacsora és a svédasztal kombinációja. Ennél a helyszínnél nagy népszerűségnek örvendenek a kreatívabb finger foodok is.

A Playa Luna fehér homokos strandjával, vízparti szertartáshelyszínével és mediterrán hangulatával egyedülálló esküvői helyszín Magyarországon. A kínálatban itt a halas és grillfogások dominálnak, a tálalásnál pedig olyan népszerű elemekkel találkozhatunk, mint a környezettudatos banánlevél „tányérok” vagy akár a kókuszdió.

Nem lenne teljes a paletta a tündérmesébe illő helyszínek nélkül sem: az impozáns Festetics Palota és a Gödöllői Kastély lélegzetelállító termeikkel és magasztos hangulatukkal tökéletes választásnak bizonyulnak.

PLAYA LUNA, A WALDORF-WEDDING HELYSZÍNE MÁTYUSHÁZÁN

 

April, the Wedding Journal: Mik azok az ismertetők, amitől egy helyszín kiemelkedik a többi közül? Mitől lesz 21. századi, friss?

Waldorf-Wedding:

Minden stílusban lehet találni megfelelő, egyedi helyszínt. A mi szemünkben a folyamatos megújulás, a magas, kifogástalan minőség, valamint a környezet és a catering stílusának harmóniája elengedhetetlen ahhoz, hogy egy helyet kiemelkedőnek nevezzünk. Nem attól lesz egy helyszín 21. századi, hogy új, hanem attól, hogy képes haladni a korral, ha kell, nyitni az újdonságok felé, mégis megőrizni azt, ami kiválóvá teszi. Érdekes egyébként, hogy a régi stílusok mindig visszaköszönnek egy picit másképp, új, modernebb köntösben: ezt az átalakított 19. századi Babérliget Kúriánál és a korábban harisnyagyárként funkcionáló Flashback Studiónál is megfigyelhetjük.

BABÉRLIGET KÚRIA, A WALDORF-WEDDING HELYSZÍNE POLÁNYBAN

BABÉRLIGET KÚRIA, A WALDORF-WEDDING HELYSZÍNE POLÁNYBAN

BABÉRLIGET KÚRIA, A WALDORF-WEDDING HELYSZÍNE POLÁNYBAN

BABÉRLIGET KÚRIA, A WALDORF-WEDDING HELYSZÍNE POLÁNYBAN

 

April, the Wedding Journal: A catering egy olyan témakör, amelyben idehaza eléggé megmaradtunk az Újházi tyúkhúsleves és a sültes tál szintjén. Szoktatok újdonságokat, ötleteket adni a pároknak? Milyen kedvenc, új megoldásaitok vannak? Milyen határokon belül tudjuk elengedni a fantáziánkat?

Waldorf-Wedding:

Mi mindig keressük és ajánljuk az innovációt, ez a mozgatórugónk. Az újdonság a tálalásnál is létfontosságú, hiszen egy hagyományos sültes tálat is lehet modern módon felkínálni a vendégeknek úgy, hogy az a jelenlegi trendeknek is megfelel. A tálalópultoknál és a terítéknél szintén igyekszünk ezt és az adott helyszín szellemiségét szem előtt tartani: a modern Art, a környezettudatos Green, a fát előtérbe helyező Country, a közkedvelt Real Kitchen – azaz látványkonyha – és a kifejezetten nagyobb létszámú eseményekre tervezett „piactér” raklap pult is megtalálható a választékunkban.

Fontos azonban, hogy ez nem azt jelenti, hogy a klasszikusoknak – például egy isteni tyúkhúslevelesnek – nincsen létjogosultsága. Mi abban hiszünk, hogy meg kell találni a klasszikus és a modern stílus tökéletes arányát. Nem véletlen, hogy a hagyományos magyar és erdélyi konyha fogásait fűszerezzük a modern francia és olasz konyha elemeivel.

 

April, the Wedding Journal: Az ételek felszolgálási módjaiban is nagy különbségek vannak, sok múlik a helyszín hangulatán, hogy mi illik oda jobban tányér szerviz vagy grillpult például. Mikor, melyiket érdemes alkalmazni?

Waldorf-Wedding: A szerviz módjának főbb kereteit a helyszín szabja meg, hiszen egy természet-közeli, szabadtéri esküvőnél például a helyben, frissen elkészített grillételeket javasoljuk, míg ez egy zárt térben – amilyen például a Flashback Studio – abszolút megvalósíthatatlan.  Azonban az esküvő stílusa is ugyanolyan fontos. Egy rusztikus dekorációhoz, „vissza a természetbe” tematikához alapvetően hagyományos alapokhoz visszanyúló, míg egy exkluzív, elegáns esküvőhöz modernebb megoldásokat, installációkat és ételeket ajánlunk.

gyümölcsbár

 

April, the Wedding Journal: Italpult. Egy másik szuper találmány, amely nagyon hasznos, mutatós és mozgalmassá teszi az esküvőt. Milyen ötleteket szoktatok erre javasolni?

Waldorf-Wedding:

Ezeket Waldorfos berkeken belül csak „Mindent a szemnek” látványmegoldásoknak hívjuk. :)

Ilyen a limonádébár, ahol csapolható üvegekben szervírozzuk a különböző ízű és változatos árnyalatokban pompázó limonádékat, mutatós szívószálakkal, színes raklap kiemelésekkel, fűszernövényekkel és ötletes üvegcsékkel kiegészítve. Ugyanilyen látványos megoldás a fröccspult is, ahol minden egy helyen található meg egy frissítő fröccs elkészítéséhez. És persze ezeket is mindig a hely és az esküvő szellemiségéhez igazítjuk, együttműködésben a cukrászokkal és a dekorosokkal.

limonádébár

 

April, the Wedding Journal: Ha választhatnátok egy kérést, ami rendszeresen jön a párjaitoktól, de már a könyökötökön jön ki, mi lenne az? :)

Waldorf-Wedding:

Mi mindig azt mondjuk a párjainknak, hogy nincs rossz vagy unalmas kérdés, amit feltehetnének. Pontosan tudjuk, hogy ez életük egyik legfontosabb napja, és az a vágyuk, hogy minden tökéletes legyen.

Ha azonban mindenképpen mondanunk kell egyet, talán a legtöbbször elhangzó kérdés az, hogy hány felszolgáló lesz az esküvőn. Persze érthető, hiszen a felszolgálás minősége az ételek és tálalás mellett valóban az egyik legfontosabb kérdés, és azoknak, akik nem a szakmában dolgoznak, valamilyen szinten megfoghatatlan.

De hogy megválaszoljuk a kérdést, a felszolgálók száma mindig függ a létszámtól, szervírozás módjától és sok esetben a helyszíntől is, az optimális csapatot pedig, ami a tökéletes végeredményt és a tőlünk elvárt magas minőséget biztosítja, kivétel nélkül a rendezvényért felelős bankett menedzserrel együtt határozzuk meg.

 

April, the Wedding Journal: Ha választhatnátok valamit, amit még senki nem kért tőletek, de már olyan rég vágytok rá, hogy egyszer kipróbálhassátok, mi lenne az? 

Waldorf-Wedding:

Nagyon szeretjük a változatos tematikákat, és örülünk, ha valaki egy földtől elrugaszkodott, extra ötlettel rukkol elő. A földön és a vízen már szinte minden témában szerveztünk esküvőt, a következő lehetne esetleg a levegő. :)


Ha többet szeretnél megtudni a Waldorf-Weddingről és a helyszíneikről, az alábbi linken megteheted: