Az April legújabb valódi története Orsiról és Gáborról és az ő szépséges esküvőjükről szól. Egy igazi laza, bohém, természetközeli nap a fantasztikus veleméri Fénytemplomban és egy nagyon kedves, romantikus malomban. Annak ellenére, hogy minden részlet egyszerűen csodás, tudom, hogy a lány olvasóim kedvence akkor is ez a fantasztikus ruha lesz... leesik majd az állatok! :)

Valahogy az egész napot átlengi egy finom fényű csillogás. Épp úgy Orsi ruháján, mint a fák levelei közt és a templom falain. Egy kis selyemfényű varázslat, gyönyörű pár, szuper hangulat, megőrülős koncert és egy puha pocakú tacskó <3. Egyszerűen imádom!


Gábort egy reklámban mutatta a barátnőm, aki végül a tanunk is lett. Amint megláttam őt ebben a kisfilmben, tudtam, hogy meg kell őt ismerjem. Ezt megszervezni, úgy, hogy ne legyen feltűnő, nem volt egyszerű. Másfél hónap kellett hozzá míg adódott egy alkalom, egy újabb reklámforgatás, ahol nem véletlenül Ő volt a fiú modell én pedig a lány. A megérzésem beigazolódott. Már az első találkozás annyira természetes, jó hangulatú volt, mintha ezer éve ismertük volna egymást. Rögtön minden jött magától,  még aznap elmentünk vacsorázni, pár nap múlva pedig randizni.

2017_07_15Orsi_Gabor_-133.jpg
2017_07_15Orsi_Gabor_-147.jpg
2017_07_15Orsi_Gabor_-67.jpg
2017_07_15Orsi_Gabor_-153.jpg
2017_07_15Orsi_Gabor_-74.jpg
2017_07_15Orsi_Gabor_-56.jpg

Az eljegyzést nem kapkodtuk el, 5 és fél évet vártam rá :). Majdnem New Yorkban volt az évfordulónkon, és egyben a kedvenc helyemen, de szerinte az klisé lett volna, így inkább egy teljesen random dátumon reggel (hajnal 5 kor) a kiskutyánkkal ébresztett és megkérte a kezem. Volt reggeli, virágcsokor lufi, a közös számunk, és egy egyedileg készített gyűrű. Azt mondta nem akarta, hogy számítsak rá, illetve a saját kis környezetünkben szerette volna, ahol nem lát senki, és be van avatva a tacskónk :).

2017_07_15Orsi_Gabor_-2.jpg
2017_07_15Orsi_Gabor_-13.jpg

Egy olyan esküvőre vágytunk, ami mentes minden klisétől, és olyan laza, mint egy kerti party. Először privát házakat kerestünk, aztán erdőkben gondolkodtunk, mindenképpen olyan természetközeli helyszínt szerettünk volna, ami nem elcsépelt, van valamilyen formában vízpart, és van egy különleges hangulata. Praktikussági okokból egyre inkább rájöttünk, hogy ez nem lesz olyan egyszerű, hiszen kell fedett rész is kell, illetve infrastruktúra. Egy blogon akadtunk rá a Malomtanyára, és a közeli Veleméri templomra, amik számunkra teljesen ismeretlen helyszínek voltak hiszen BP-től nagyon távol esnek, de mi ennek külön örültünk. Amint megláttuk a képeket arról az esküvőről, rögtön felismertük, hogy mi pont ez az amire vágyunk. Úgyhogy ezúton is köszönjük ennek az ismeretlen párnak :) Ezért írom most meg én is a történetet, hátha mi is így inspirálhatunk valakit :).

Olyan szolgáltatókat választottunk, akiket szegről végről ismertünk. Egyrészt fontos volt a garantált minőség, másrészt pedig a baráti hangulat mind az esküvőn, mind a készülődésnél. Egy nagy csapatként akartunk megvalósítani egy igazán laza, bohém, de minőségi esküvőt.

Marketingesként dolgozom a Luan by Lucia Divatháznak évek óta. Mindig is tudtam, hogy olyan ruhát szeretnék, amilyen senkinek nincs, amit én álmodhatok meg. Mivel az én képzelőerőm elég magasra tud szállni, tudtam, hogy azon kívül, hogy nem is szerettem volna ha bárki más varrja a ruhám, nem is tudta volna ilyen minőségben elkészíteni senki, csakis Lucia. Végül egy igazi Haute Couture darabot álmodtunk meg közösen.

Érdemes tudni, hogy a Luan by Lucia Divatház csapata 4 hónapon át, kézzel varrta a ruhám. A csipkéért egészen LA-ig kellett "menjünk", amit Lucia darabokban, hétvégente gyöngyözött újra. Rengeteg kísérlet, anyagpróba és végtelen profizmus áll amögött, hogy ez a ruha megszülethetett, elbírta saját több kilós súlyát és végül olyan lett, ami pont hozzám illik, és tükrözi a személyiségem. Összesen heten dolgoztak rajta.

A fotós videós párost is ajánlották nekünk, a férjem Gábor fotós, így ez extrán fontos volt nekünk, mert érzékenyek vagyunk a minőségre ezen a területen különösen. Teodóra fotói a párom szemével is gyönyörűek. Letisztultak, nem túl retusáltak, és igazán természetesek. A sors fura fintora, hogy teljesen véletlenül pont azokhoz a szolgáltatókhoz volt nekünk is kontaktunk, mint annak a párnak akit azon a blogon láttunk. Így végül a catering, a fotós és a videósunk is ugyan az lett, mint nekik.

A zene is adott volt. A Mary Popkids zenekar frontemberei jó barátaink, illetve a dj DR BRS is, így amikor még csak álmodoztam az esküvőről, már akkor is velük álmodtam meg. Nem ismertem lehetetlent, addig erősködtem, míg mindenki elvállalta, pedig ők esküvőkön nem szoktak dolgozni. Fantasztikus hangulatot csináltak, igazi buli keveredett.

Egyedül a dekoroshoz nem volt ajánlásunk, ismerősünk. Pesten lett volna, de tudtam, hogy ehhez helyi kell. Bár voltak fenntartásaim, hogy hogyan fogok Zala megyében jó dekoros céget találni, Timiben munkáiban rögtön megláttam a fantáziát. Hamar egymásra talált az ízlésvilágunk, és pár inspirációs kép alapján is tudtuk, mit szeretne a másik.

Igazából szerencsém volt. Olyan szolgáltatókat találtam, akik egytől-egyig fantasztikus emberek, nem a bizniszt látták az esküvőnkben, hanem együtt segítettek a lehető legjobbat kihozni belőle. Imádtunk együtt dolgozni mindenkivel. Külön kiemelném Balázst is, a Malom Tanya tulaját aki saját kezűleg épített hidat nekünk a Zala folyó partjára, akinek apukája megszerelte az esküvő alatt a kocsit amivel jöttünk, ugyanis lerobbant amikor megérkeztünk, és aki hajnal 2 kor 20 kmről hozott mentalevelet és bazsalikomot a koktéljainkhoz. Mindezt pusztán jófejségből. Mindenkinek ilyen szolgáltatókat kívánok :).

Aznap én kialvatlanul ébredtem, de egyébként nem izgultunk, maximum az időjárás miatt. Inkább az volt a baj, hogy sok volt még a teendő, hiszen nem volt esküvő szervezőnk így mindent magunk intéztünk.

2017_07_15Orsi_Gabor_-508.jpg

Mint mindent, mi a ceremóniát is olyanra szerettük volna, amilyenek mi vagyunk. Lazák, fiatalosak. Bokros Levente személyében egy igazán különleges atyát ismerhettünk meg. Vele még a jegyesoktatás is vicces és bohém volt, így a ceremónia is, habár megható volt, de különleges is és sokat nevettünk közben. Felszabadult volt, és természetes.  Ő Hatvanból vállalta, hogy lejön az ország másik felébe, hogy összeadjon minket. Isten áldja érte! :)

A vacsora Foodtruck volt. Szintén bohém, egyszerű és nagyszerű. Mindenki dicsérte a BBQ-t. A buli pedig életem legjobb bulija volt, és nem csak nekem, azóta sokan mondják ezt. A Mary Popkids egy komplett koncertet adott, ami élvezhető volt az idősebb korosztály számára is. Ezután már inkább egy budapesti éjszakai bulihoz hasonlított az esküvőnk, de nem bántuk, így terveztük :).

2017_07_15Orsi_Gabor_-763.jpg
2017_07_15Orsi_Gabor_-931.jpg

Készültünk beszéddel, kisfilmmel, vetélkedővel, de annyira hamar jó lett a hangulat, hogy szinte semmire nem jutott idő. Nem akartuk megtörni a hangulatot.

Visszaemlékezve az esküvő fantasztikus volt. Pont amilyennek megálmodtuk. De sajnos hamar elment a nap.

Nekem maga az esküvőszervezés időszaka nem volt jó. Nem éltem meg tündérmesének, sőt kifejezetten utáltam. Túl sokat vállaltam magamra, mindenből a legjobbat, a legkülönlegesebbet akartam. Mivel mellette dolgoztam napi 8-10 órát, messze is volt az esküvő, bonyolultra is szerveztem, ráadásul 5 hónapom volt rá, ezért én nagyon sokat stresszeltem emiatt. Excel táblázatokat, és forgatókönyveket gyártottam éjjel nappal, pedig nem vagyok ez a típus. Nem tudom, egy szervezővel könnyebb lett volna, vagy sem, de asszisztenssel biztosan. Inkább amit fontosnak tartok, hogy ott a helyszínen legyen valaki, aki tud mindent és levezényel helyetted mindent.


Szolgáltatók

Helyszín // Malomtanya Panzió, Zalacséb
Ceremónia helyszín // Fénytemplom, Velemér
Menyasszonyi ruha // Luan by Lucia haute couture
Grafika // Emese Szőke-Vigh 
Rajz // Kukla Ernő
Dekoráció // Dekorspecialista - Tímea Gengeliczky
Smink és haj // Nóra Földesi
Fotó // Teodora Simon - Wed Over Hills
Videó // Szín Róbert
Zene // Hegyi Dóri, Mary PopKids
Dj // DR BRS Béres Attila
Torta // ÉdessÉgboltHello Sári Sütiző
Catering // Tütü Gasztró Busz
Ékszer // Thoma Design
Koktélok // Szita Viktor