Hűvös Valentin

Roppannak a fagyott ágak a talpam alatt, miközben dideregve sétálok a csöndes erdőben. A hangok tompák a földre hullott hótól, semmi neszt sem hallani a saját lépéseimen és a lélegzetvételemen kívül. A színek halványak, a természet körvonalai összemosódtak az őket körülölelő ködben. Most minden merev és mozdulatlan, mintha csak egy jelre várna az erdő, hogy újra felébredhessen.

Aztán váratlanul jelenést látok. Egy tündér tartja éppen díszes lakomáját a fák alatt. Szerényen és kedvesen meginvitál, hogy megmelegedhessek a nagy hidegben. Testben és lélekben.

fotó: Török-Bognár Renáta

fotó: Török-Bognár Renáta

***

Gulácsi-Szakács Emese (Natural Wedding Decor) és Török-Bognár Reni (fotó) idén télen valami nagyon különlegessel lepett meg bennünket. Kettejük ötleteiből, vágyaiból született meg ez a csodálatosan szép stílus fotózás, amire bátran merem mondani, hogy idehaza, ebben a műfajban egyedülállót alkottak. Később csatlakozott a csapatba virágjaival a SzucsFlo, ékszereivel Nemesi Anna és naked cakejeivel Nóra, Bébicsirke gaszto blog írója. Tőlük olvashattok egy kis élménybeszámolót.

Emese, Natural Wedding Decor

Renivel beszéltük januárban, hogy beülnénk dumálni valahova, mert nem találkoztunk egy ideje. Aztán felvetettem, hogy ha már találkozunk, fotózhatnánk is valamit… :) Legnagyobb örömömre Reni hasonló lelkesedéssel reagált. Gyorsan kialakult a téli téma, és az időszak adta a Valentin napi vonalat is. Nem akartuk túlzásba vinni, inkább csak egy kis utalást szerettünk volna rá. Azt biztosan tudtuk, hogy lesz desszert asztal. Reni imád sütni, boldogan felvállalta ezt a feladatot. Később aztán Nóri csodaszép tortáival egészült ki a felhozatal. Amúgy is szeretem népszerűsíteni a desszert asztalokat, mert szerintem nagyon szép kis fényfoltja az esküvőnek, és igazából nem nagy befektetés a megvalósítása. Hiszen mindig vannak sütik egy esküvőn. :) 

Kitaláltuk, hogy legyen vacsora asztal is, terítékekkel és székekkel, ez viszont akkor az igazi, akkor lesz igazán élő, ha valaki szerepel a képeken. Akkor viszont már lehetne csokor meg koszorú is, meg amúgy is kellenek virágok, amire Flóra mondott habozás nélkül igent. :) Reni meghirdette az oldalán, hogy modellt keresünk, és a sok jelentkező között megtaláltuk Nikolt, aki tökéletes választás volt. Elég magas volt a rózsaszín tüllszoknyához, majd hihetetlen alázattal csinálta végig a fotózást a nyirkos hidegben. Az ötletelés közben kitaláltam a szőrös gyűrűpárnát, erre kerestem gyűrűt is. Anna aztán szintén nagyon lelkesen készített nekünk rá egy csodaszép gyűrű párt. Egyszóval, két hét alatt nagyon kinőtte a magát az eredeti projekt. Annyira élveztük, hogy tervezgetjük a folytatást, talán évszakonként fogunk csinálni hasonló fotózásokat, a tavaszi sorozat témája már meg is van. :)

Reniben azt szeretem nagyon, és szerintem azért találtunk rá egymásra, mert mind a ketten a munka szeretete miatt csináljuk azt, amit csinálunk. Semmi sem fontosabb számunkra. 

 

Reni, Török-Bognár Reni

Emesével már többször dolgoztunk együtt, szerintem az elejétől kezdve megvolt köztünk a kémia. Flórával is tavaly sodródtunk össze igazán - bár már előtte is fotóztam olyan esküvőn, ahova ő szállította a virágokat és a csokrokat. Először nem gondoltuk ennyire "nagyszabásúra" a fotózást, csupán mi hárman vettünk volna részt, illetve a kezünk munkái.

Ahogy egyre jobban belelovaltuk magunkat a témába és csak özönlöttek az ötletek, felmerült a desszertasztal ötlete és az is, hogy milyen kerek is lenne a történet, ha csapódna a projekthez egy modell is. Ha pedig modell, akkor valamiféle ruhába kellene öltöztetni - épp akkor érkezett meg egy fotózásokra készíttetett tüllszoknyám -, leheletnyi smink is elkélne és akkor már azon a gyűrűpárnán se a sajátjaink legyenek. Az én dolgom a modell felkutatása volt és Niki személyében meg is találtam őt. Ezek után akár kényelmesen hátra is dőlhettem volna és várhattam volna a fotózás napját, illetve azt, hogy a lányok összerakják, amit kell és én a végeredményt megörökítsem.

Igen ám! De ha desszertasztal, akkor ne egy torta legyen rajta, hanem akkor legyen már bőséges, ehető, finom és nem utolsó sorban nézzen is ki valahogy. Nem vagyok nagy cukrász, bár sütni-főzni imádok, viszont azért emeletes torta készítésben cseppet sem vagyok járatos. Éppen ezért a részemről ez volt a legnagyobb kockázat. Bevállaltam, hogy elkészítek egy kétemeletes tortát. Persze nem hazudtoltam meg magam, nehogy már csak simán a piskótát vonjam be némi vajas krémmel töltve... de nem ám! Csokoládés-mandulás piskótát készítettem, amit megkentem első körben rózsavizes málnazselével majd jöhetett rá a csokoládékrém és az egészet sűrű tejszínkrémmel vontam be. Kész horror volt számomra az utazás a süteményekkel - készültem még vaníliás cupcakekkel áfonyás és zabos muffin alapon, tengeri sós - narancsos fehércsoki trüffellel, málnás pohárkrémmel. Rettegtem, hogy a torta össze fog rogyni és mehet a kukába az egész, vagy ha oda nem is, a desszertasztalra semmiképp. :) 

Eredetileg havas fotózásról álmodtunk, némi Valentin napi beütéssel. Emese ehhez találta ki az ezüst-fehér-rózsaszín kombinációt, ám végül havat csak nyomokban kaptunk, ködöt rendesen (én imádom!!) és fákról csepegő vizet is (olvadt, folyt és tocsogott minden). A képek elkészültek, mindenki hősiesen helyt állt (szeretném megköszönni a férjeinknek a türelmet, a kitartást és a sok segítséget.... nélkületek... öhm.... nem sikerült volna így!!).

 

Flóra, SzucsFlo

"A Valentin napi, téli fotózás nagyon jó hangulatban telt. A Natural Wedding Decor Emeséje tökéletesen, részlet gazdagon megálmodta és meg is valósította az egész fotózás tematikáját. A modell Németh Niki és a ködös erdő mesés párosítás volt. Reni gyönyörű képeket készített, szárnyalt fotózás közben és a végeredménytől mindenki elolvadt. Pár szóban így tudnám megfogalmazni, milyen volt ez a nap számomra. Sok nevetés, alkotás, önmegvalósítás, csapatmunka, finom sütemények és nagyon nagy köd. "

 

Anna, Nemesi Anna Jewellery

„Emese megkeresett egyik nap, hogy csinalnának egy esküvői inspirációs fotózást Etyeken. Lenne dekoráció, sütemény, virág és esküvői fotózás lévén egy pár karikagyűrű. Örömmel mondtam igent a felkérésre, bár nem volt készleten karikagyűrűpárom, de gondoltam megéri, hogy csináljak egyet erre az alkalomra. Meg is érte, hisz csodaszép képek születtek! Egy egyszerű gyűrűpárt keszítettem, ahol a női darabot egy kis belevágott szivecske dísziti. A fotózáson sajnos nem tudtam ott lenni, de remélem lesz még közös projektünk és akkor biztosan ott leszek!”

 

Nóra, Bébicsirke

„Renivel és Emesével egy szerencsés véletlen hozott össze, ők voltak ugyanis annak az esküvőnek a csodacsapata, ahová a legeslegelső, 4 emeletes pucértortámat készítettem. Mindig is csodáltam a munkáikat, de azóta a személyiségük és a hozzáállásuk miatt is nagyon örülök, hogy összehozott minket a sors: minden, amit csinálnak szerelemmunka számukra és ez nem csak a végeredményen, de munka közben is érződik. Fotóztunk már együtt egy fantasztikus őszi desszertasztalt is, amit Emese álmodott meg, ebbe a téli inspirációs fotózásba pedig az utolsó pillanatban csöppentem bele. A hangulat, a helyszín és a közreműködők már mind összeálltak és a fotózás mellett Reni a desszertasztal minden elemét is megtervezte, amihez már csak két kis félpucér torta hiányzott. Mivel az esküvőkre általában a saját stílusomnak megfelelő, teljesen pucér, rusztikus tortákat készítek, erre a fotózásra boldogan készítettem félpucér tortákat.„