Az utóbbi idők legszebb styled shootjai

Fellendülő korát éljük a modern esküvői szolgáltatásoknak. Sajnos még mindig nagyon elterjedtek a húsz évvel ezelőtti sramlis, zsírszagú eküvők is, de az a jó hírem, hogy már van alternatíva! Ebben az új, friss, fiatalos időszakban, amikor még minden képlékeny masszaként akar egy jó irányt venni, egy új jelenségre lehetünk figyelmesek az egyre gyakoribb, végtelenül profi styled shootok formájában.

A Styled Shoot, vagy magyar nyelven kreatív stílus fotózás egy olyan műfaj, ahol az alkotók megálmodnak egy hangulatot, egy stílust, egy színvilágot és ez alapján készítenek egy fotóanyagot. Ezek a képek inspirációként szolgálhatnak minden házasulandó pár számára, amikor az esküvőjüket tervezik.

Természetesen ezeket a beállításokat nem kell szóról szóra venni. Sokszor lehetetlen, vagy éppenséggel nagyon költséges lenne ezeknek a dekorációknak az egy az egybeni átültetése egy 100 fős rendezvényre. Jegyesfotózásra már annál inkább alkalmasak, de akkor is mindennél jobban el tudják indítani az ember fantáziáját, hogyha az esküvőnkhöz keresünk témát.

Fontos, hogy ezeket szakemberek, művészek készítik, akik ebben kiélhetik a legnagyobb álmaikat. Ameddig egy valódi esküvőt behatárolnak a költségek, vagy éppen a pár ízlése, addig ezekben száz százalékosan bele tudják tenni az alkotók a tehetségüket, fantáziáikat. Nagyon jól összeszokott csapatok jönnek ez alatt létre fotósok, cukrászok, dekoratőrök, divattervezők, virágosok, ékszerkészítők között, amiből valami hihetetlen izgalmas „eye-candy” születik, amitől eláll az ember lélegzete.

Jöjjenek hát az utóbbi idő legszebb magyar stílus fotózásai.

***

VALENTIN

Erről a fotózásról már korábban is olvashattatok nálam Valentin napkor, ezért most egy kicsit más irányból közelíteném meg a témát. Az Emese és Reni barátságából született gyönyörű fotó anyag csak egy történet kezdete. A lányok feltehetően terveznek ehhez hasonló fotózást minden évszakban, nem sokára idén tavasszal is, hogy minden fantáziájukat megoszthassák velünk.

Ez a nagyon különleges styled shoot a gyönyörű desszertasztalokat és a téli esküvőket kívánja népszerűsíteni, mindkettő dicséretes kísérlet, mivel valóban csodák tudnak belőlük születni. Egy téli esküvő nem csak sokkal olcsóbb, de nem szenvedünk attól a stressztől sem, hogy jó idő lesz-e, elered-e majd az eső. Meghitt, melegséget áraszt, akárcsak a kandalló melege, és sokkal nyugalmasabb.

Ezek a képek is a tél különleges misztikumára, békéjére hívják fel a figyelmet. A fotók gyönyörű színhasználatából árad a mesék titokzatos világának hangulata.

Stáb

 

WHIMSICAL WONDERLAND

A Whimsical Wonderland-et, vagyis a Szeszélyes Csodaországot a jégkirálynő meséje ihlette. Habár ezzel a nagyon erős reflektorfénnyel nem teljesen tudok azonosulni, de amellett a gyönyörű desszertasztal mellett nem tudok elmenni említés nélkül. A Marangona ez alkalommal is kitett magáért. Csodaszép pelyhes, csillámporos tortáik remekül alkalmazkodtak a témához.

Imádom ezeket az ágas-bogas növényeket, amik lelógnak a mennyezetről és szép árnyékot vetnek a falakra. Gondolom, hogy ez indokolja ezt az erős fényt is, habár szerintem kevesebbel is el lehetett volna érni valamilyen hasonló hatást, és még a gyertyák fénye is jobban látszhatott volna. Különleges a színek összeválogatása is. Ezt a friss zöldet téli tematikában ritkán látni és nagyon tetszenek a sötétkékek a puffon, az üvegeken, vagy a hatalmas kesze-kusza csokor bogáncsain.

A modell lány gyönyörű, tökéletesen állnak rajta a Daalarna ruhái. Személyes kedvencem az a ruha, aminek a felnyíló hátáról le sem tudom venni a szemem. Nem csodálkoznék, ha a férfiak azon fantáziálnának, hogy apróvá mennek össze, és mint egy hintaágyon csüngenek a csipkében kényelmesen. Habár a fényes csipkék nem a kedvenceim, de ebben a tematikában az a szikrázó, szürkés ruha is nagyon szépen mutatott.

Az egész kompozíció megkoronázása a szikrázó flitter eső, amivel nagyon jó képek születtek.

Stáb

***

A hosszú zimankó után haladjunk tovább a legtöbbünk kedvenc évszakába. Boruljunk virágba! Jöhet a tavasz! Jöhetnek a színkavalkádok!

 

ALICE CSODAORSZÁGBAN „SAVE THE DATE PHOTO SHOOT”

A kezdetek kezdete óta az egyik legkedvesebb mesém az Alice Csodaországban, aminek én nem a Disney és nem is a Tim Burton-féle változatát ismertem meg először, hanem az anyukám gyerekkorából megmaradt, hangkazettájára rögzített hangoskönyvet. Habár a többi feldolgozását is nagyon szeretem, nekem mindig is a Lewis Carroll regénye alapján, Pápa Relli által írt változat volt a kedvencem. Be is linkelem ide nektek, hiszen ma már az interneten is könnyen megtalálható.

Ez a dekorációs téma nagy népszerűségnek örvend Amerikában, nem csak esküvőket, hanem gyerekzsúrokat is szeretnek ennek a varázslatos hangulatnak szentelni. Nagyon örültem neki, hogy született egy fantasztikus magyar példa is rá, amit a Miss Planner Budapest szervezett és dekorált egy „Save the date” fotózás keretein belül. A dekorhoz a Wild Flower Bar szolgáltatta a virágokat és a varázslatos fotókat a Pinewood Weddings készítette. Egyelőre még csak a jegyesek nélkül készült képeket láthattuk, úgyhogy nem tudom kik lehettek azok a szerencsések, akik Alice és a Bolond Kalapos bőrébe bújhattak. Az viszont biztosan tudom, hogy nagyon irigylem őket!

Ez a téma alapvetően végtelenül hálás. Az erdei „Nemszületésnapi buli” jelenete a sok színes kávéscsészével egy az egyben adaptálható dekorációs témának, de a Szív királynő kártyái, vörösre festett piros rózsái is sokszor szerepelnek a közkedvelt díszítő elemek között. Itt a tervezők ezt a két irányt csak nagyon finoman vegyítették. A fehér-vörös téma ugyanis nagyon egy irányba húzná el a színvilágot. Sokkal kellemesebb összképe van ennek a színkavalkádnak, de azért a kártyalapok is megjelennek imitt-amott. Nem hiányozhat a moha, ami minden varázslatos erdőben rátelepszik az ősi titkokra, vagy a rejtély kulcsa, ami biztos valamilyen ajtót nyit, de melyiket és vajon hova vezethet? Az idő ismerete is fontos a számunkra. Jól jöhet, ha van egy csomó óránk, különben elkésünk a Szívkirálynő kártyavárából! Még a végén a nyakunkat szegi!

Ami mégis különlegessé és szemet gyönyörködtetővé teszi ezt a képanyagot az a zöld környezet és a vörös szőnyeg, a csodálatos torta és trónus kárpitjának komplementer kontrasztja. Szinte belesül a szemünkbe a látvány, amikor az egész asztalos képeket nézzük. Az első invázió után pedig megpihenhetünk a meseszép, apró részleteken. Itt már a finomabb pasztellszínek a jellemzőek. Tetszik, hogy az erre a témára nagyon jellemző mély lila szín csak picit van jelen és inkább az erdő zöldje a domináns.

Stáb

 

VADVIRÁGOK A GYÁRBAN

A vintage tárgyak napjaink stílusos esküvőinek szinte már elmaradhatatlan kellékei. Nosztalgikus érzést keltenek bennünk, megnyugtatóak, barátságosak. Olyan, mint amikor meglátogatjuk a nagyit, akinek még meg van az a széke, meg van az a régi rádiója. Másoknak éppen a saját gyerekkorunkat juttatják az eszükbe. Minden tárgy mesélhetne emberekről, életekről, történelemről, mindegyiknek van egy saját titka. A múltba révedés, az emlékezés megállítja egy picit az embert a rohanó mindennapokban.

Az artKRAFT és a Wild Flower Bar közös fotósorozata habár nem kifejezetten esküvői témájú, de akár az is lehetne. Imádnék egy ilyen letisztult, különleges vintage hangulatú esküvőt. Természetesen egy megfelelő helyszín is kellene hozzá, mondjuk egy régi ipari épület, vagy egy olyan igazi menza. Ismeritek a Pajtást az I. kerületben? Nem tudom, hogy ott lehet-e esküvőket tartani, de az pont ilyen hangulatú lenne... egyszerűen imádnám! (És biztos, hogy az Édesemből venném hozzá a sütiket. <3)

Az artKRAFT régi, elnyűhetetlen bútorok újrahasznosításával, felújításával foglalkozik. Nem újszerűvé alakítják a bútorokat, hanem igyekeznek annak a karaktereit, történetét megőrizni és megbecsülni.  A Wild Flower Barba belépve rögtön megérthetjük mit is jelentenek ezek a divatos szavak: slow life, vagy slow design. A rohanó életben való lelassulásra, az apró szépségek megcsodálására ösztönöz minket ez a művészeti filozófia. Kis örömökre, amelyek mellet olykor csak elrohanunk úgy, hogy észre sem vesszük őket. Álljunk meg néha egy picit, gondolkodjuk el az élet igazán fontos dolgairól.

Stáb

 

FLORAL DREAM

A szuper csapat akcióba lép! Amikor a magyar menyasszonyok kedvencei összeállnak, ott még Botticelli szemei sem maradnak szárazon! Az immáron officially szövetséget kötő Pinewood - Sármán Nóra - Flóra - Az én Tortám - Skrionya Sára hatos egy olyan sikertörténet, amely példaértékűnek mondható minden hazai esküvői szolgáltató számára. Felbecsülhetetlen, amikor az ember megtalálja azokat a társakat, akiktől ő maga is jobbá tud válni a saját munkájában. Amikor olyan barátaid vannak, akikre felnézel, akik által többé válsz te magad is.

A Floral Dream válaszokat ad a bennem már sokszor felmerült kérdésekre. Hogyan mutassunk helyes utat a hazai jegyespároknak, ha csak külföldi referenciákból táplálkozunk? Hogyan lehetnénk újítók, ha mindig csak kiszolgáljuk az aktuális igényeket és soha sem küzdünk kitörni ebből? Az ízlés tanulható és a végtelenségig fejleszthető. Az ilyen művészek pedig tanítanak bennünket, nekünk már csak egy jó nagy falatot kell szelnünk Niki varázstortáiból hozzá.

Ez a reneszánsz hangulatú photo shoot egy igazi mestermunka. A legtöbb kép olyan, mintha valóban festették volna, szinte el sem hiszem, hogy ez egy fotó. Az, hogy hogyan tud Flóra olyan csokrokat kötni, hogy mindjárt sírva fakadok, azt nem tudom. Rejtély marad örökre. Azok a hosszan, cikk-cakkosan kinyúló zöldek valóban olyanok, mint egy-egy vékony ecsetvonás a fekete vásznon. Ha azt a pár apró vonalkát leveszem a csokorról már nem is az igazi. Milyen kevés csavar elég egy nagyszerű kompozícióhoz.

Nóra buggyos ujjú ruhái szinte korhűnek tűnnek ebben a környezetben. Gyönyörű, ahogy az arany csipkéken megcsillan a fény. A modell egyszerű, nyers szépsége, kesze-kusza haja… nem tudom eldönteni, hogy ő tartja-e a csokrot, vagy ő maga a csokor része, egyik virága.

Könyörgöm, mondja meg valaki, hogy Niki fejéből pattant ki ez a torta, vagy ilyen van mindenfelé, csak én még soha sem találkoztam ehhez hasonlóval. Rózsakvarcok nőttek a naked-cake oldalára… szóhoz sem jutok, zseniális!

Minden kép egy újabb és újabb orgazmus, de ha választanom kéne, akkor a legkedvesebb nekem a fátyollal betakart modell képe. Imádom, ahogy a ruháján lévő fehér csipkékre fednek a fátyol arany csipkéi és, ahogy úgy simul rá az anyag, akár egy ködfelhő.

Stáb


Mindezek után jöhet a NAGY bejelentés. A tthan’s brides szervezésében is nem sokára készül egy gyönyörű tavaszi styled shoot. A csapat egyszerűen csodálatos, már alig várom! Remélem nektek is tetszeni fog majd!