A Senki-szigetén

A Kis-Duna mentén van egy aprócska sziget, ahol ember sosem jár, ez a hely csak a kacsák és a szürke gémek otthona. Sűrű fái között szinte megfeledkezünk róla, hogy a Dunán vagyunk, pedig az tőlünk karnyújtásnyira folydogál. A túlpart közelsége miatt a víz itt lassú és csendes. Csak a halak kapkodnak el néha bogarakat, őket pedig az éles szemű madarak. Fűzfa simogatja leveleivel a víz tükrét és öreg kérges ágak hajlanak ívesen a habokba. Közben a Nap finoman átszűrődik a levelek között és megcsillan a hullámokon. Ideális helyszín egy könnyed, későtavaszi styled shoothoz.Így készült A Senki-szigete styled shoot

Wertán Botonddal már jó ideje terveztük, hogy készítünk egy közös munkát én pedig csepeli csajként felvetettem a Kis-Dunán csónakázás ötletét. Arra gondoltam, hogy ilyen témában kevés példát láttam eddig, aztán a fotózás alatt ki is derült számomra, hogy miért.

Az első probléma, amibe ütköztünk a megfelelő csónak megtalálása volt. A Dunán nem lehet csak úgy szép, balatoni csónakokat bérelni. Itt inkább faladikok vannak horgászoknak, vagy sport kajakok és kenuk. A második probléma pedig a beevezés, a kellékek szállítása és a folyton mozgó kamera egy folyton másik irányba mozgó modellel. Nagy szerencsénk volt a Senki-szigetével (ezt a helyet valóban így hívják), mivel a víznek itt nagyon kicsi sodrása volt és viszonylag ritkán kellett korrigálnunk a csónakok irányát.


Koncepció

Az eredeti ötlet egy feldíszített csónak és egy modell volt gyönyörű ruhában, ékszerekkel. Nagyon későn találtuk ki, hogy tortát is szeretnék, de szerencsére a Marangona hihetetlen gyorsan és lazán tudott nekünk segíteni ebben. Nagyon hálás vagyok érte Annamarinak.

A modell

A modellválasztás ez alkalommal nagyon gyorsan ment, hiszen a fotós úgymond „otthonról” tudott nekünk hozni egy nagyon csinos lányt. :) Ténia igazi hős volt az egész napos szélben, ezekben a lenge ruhákban. Hiába van május közepe, idén nagyon hűvös lett ez a tavasz. A sminkjét ő maga készítette, a laza kontyát pedig Pálfy Bíbor, a menyasszonyi ruhák tervezője állította össze nekünk.

A virágok // Bloom flowers and design Budapest

A koncepció és a dekor kigondolásában hatalmas segítségemre volt Dóri. Lelkesedése és határozottsága új erőt adott nekem is a szervezéshez. A zöld vízhez és a zöld környezethez fantasztikusan passzoltak a bordó virágok, gyönyörű komplemeter kontrasztban erősítették egymást. A ladikhoz tökéletesen illett a faláda, amint szintén a Bloomos lányok hoztak nekünk. Üvegcsékbe rendezték a virágokat, amik gyönyörűen csillogtak a fényben.

A csónak feldíszítése is csodásan sikerült. Nem kevés mennyiségre volt szükségünk ennél a hatalmas, öt személyes ladiknál. Kócosan csüngtek be a zöldek és a virágok a vízbe. Imádtam, ahogy azt az óriási, bohém csokrot is. Hiába, a májusi virágok egyszerűen fantasztikusak.   

Ékszerek // dorivisy

Visy Dóri ékszereinek régóta nagy csodálója vagyok. Egyszerűen imádom a természet ihlette, geometrikus, hangsúlyos szépségeit. Ez alkalommal azonban az új Pure Rose kollekció finom, nőies darabjait illesztettük Bíbor ruháihoz.

A két pár hosszú, lógós, rózsaarany fülbevaló gyönyörűen megnyújtja, optikailag kecsesíti a nyakat. Sokáig nem tudtam eldönteni, hogy a gyönggyel visszakanyarodó, vagy a gyémánttal díszített egyenes darab tetszik-e jobban, de azt hiszem végülis a másodikat választanám. :) A két geometrikus, vékony rózsaarany gyűrű külön is és egyben is szépségesek. Mindkettőt 3-3 gyémánt díszíti különböző helyeken.

Torta és a macaronok // Marangona és Chez Dodo macaron manufaktúra

Már régóta ki akartam próbálni a Chez Dodo macaron manufaktúrát és végre a shoot kapcsán elmentünk egy ebéd utáni kávé - macaron kóstolóra és nagyon jó élmény volt. A csöppnyi boltban az utcai nyugalomtól eltérően hatalmas volt a jövés-menés. A lányok a szemünk előtt töltötték, sütötték a macaronokat és közben rengeteg-féle ízből tudtunk választani. A shoot színvilágához illően végül a limeos és a nugátos darabok jöttek velem haza.

A torta ötlete az utolsó pillanatban jött, de szerencsére a Marangona pikk-pakk segített nekünk. Egy gyönyörű kacattortát kaptunk tőlük, amit habcsókok, mályvacukrok, rózsakvarc cukorlapocskák és virágok díszítettek. Belül a tejszínes krém közé pisztáciás, málnás és epres réteg került. A naked cake, az oldalán lefolyó csokoládéval együtt tökéletesen illett a csónak és a környezet színéhez.

A ruhák // Pálfy Bíbor varróműhely

A meseszép ruhákat Pálfy Bíbor varróműhelyéből kaptuk. Szám szerint három felsőt és hozzájuk illő két szoknyát. Mivel már tudtuk, hogy Visy Dóri eszméletlen gyönyörű Pure Rose ékszereit fogjuk használni, így Bíbor is ennek tudatában válogatta ki a kollekciójából a megfelelő darabokat. Az ekrü, lágy esésű, masnival megkötött szoknyához ekrü hátkivágásos felső párosult. A sávos csipke és az apró fehér és barack szín virágokkal díszített felsőhöz pedig egy fehér uszályos szoknya járt. Minden átöltöztetésnél azt mondtuk, hogy ez a kedvencünk. Az uszályos szoknya pedig eszméletlenül állt Ténia törékeny alkatán.

IMG_4906.jpg

Akik pedig mindezt megörökítették // WertánFotó

Wertán Botond egy nagyon energikus, pozitív kisugárzású fotós. Bármi van, minden alapanyagból és helyzetből a legjobbat hozza ki. Humorával rögtön lelazítja a modelleket és már csak arra kell figyelniük, hogy azért ne minden képen csak röhögjenek. „Figyelj, legyél természetes, mint bármelyik átlag napon, amikor délután lemész a feldíszített hajódra egy kicsit.” Én nem tudom hogyan tudott mindeközben Ténia mezítláb egyensúlyozni az ingó ladik padján úgy, hogy közben a torta hátul a toratartón lengedezett, de gratulálok neki. (Végül megúszta és meg is ettük! Kicsit dunavizes volt, de még mindig finom!) Azt hiszem minden halat elkergettünk, annyit nevetgéltünk. Nem igazán szerettek minket a horgászok.

Az alábbi álomszép videót pedig Vadas Géza készítette, aki Wertán Botonddal közösen fejlesztette ki azt a mozgókép készítési stílust, ami a képeikhez a legjobban passzol. Nekem az lenne a kérdésem, hogy Géza ezeket mikor vette fel? :) Hihetetlen, hogy milyen csöndben, észrevétlenül csinált egy ilyen csodát. Ez a tulajdonság egy esküvőn aranyat ér! Szinte azt hiheti a pár, hogy őket most nem is veszi senki, úgyhogy nyugodtan viselkedhetnek akár természetesen is. 

A videó tökéletesen visszaadja azt a nyugodt, vízen lengedező hangulatot, amit mi is átéltünk a helyszínen. A csónak úgy simult bele a vízbe, ahogyan a film szereplői suhannak el előttünk. Imádom azt a jelenetet, ahol Ténia tincseit sodorja a szél és szemtelenül nem akar nekünk úgy állni, ahogy szeretnénk. Ez ameddig a fotón megoldandó probléma, egy videón egy szuper jelenet. A zeneválasztás is szerintem telitalálat lett és ahogy Ténia megrebbenti nekünk a pilláit attól egészen biztosan minden férfi szerelmes lesz. Már meg is történt a "fall in love". 


Készítették

koncepció, szervezés // Tóth Anikó, tthan's brides

helyszín // Ráckeve, Senki-sziget, Kis-Duna

fotó és videó // Wertán Botond és Vadas Géza, WetánFotó

modell // Eszes Ténia

virág és dekor // Járay Janka és Farkas Dóra, Bloom flowers and design Budapest

menyasszonyi ruhák // Pálfy Bíbor, Pálfy Bíbor varróműhely

ékszerek // Visy Dóra, dorivisy

naked torta // Marangona gasztro.pont

macaronok // Chez Dodo macaron manufaktúra

csónak // Kis-Duna Kenutúra