Mesebeli tortabemutató a Marangonánál

Még alig ocsúdtam fel a váratlan élményből, amiben a Marangonánál volt részem múlt csütörtökön. A felkészületlenül ért hihetetlen kényeztetés teljesen szíven ütött. Amikor elindultam a Mechwart liget mellett található cukrászdába nagyjából arra számítottam, hogy ki lesznek állítva a Marangona legújabb tortái, amelyekkel részben már az esküvő kiállításon is találkoztam, és hogy biztosan kapunk belőlük egy kis kóstolót is. Ami a végén várt, az jóval meghaladta a legmerészebb elképzeléseimet is, a lányok idén valami egészen különlegessel álltak elő.

***

fotó:  tamaspal.hu

A vendégeket forró pogácsák, rosé és friss limonádé várta. Hamarosan felfedeztem, hogy a vendégsereg nagy részéről már vagy írtam a tthan’s brides-on, vagy tervezem, hogy írni szeretnék. Szervezők, fotósok, dekoratőrök, sajtó, bloggerek és a Marangona egyéb partnerei vettek körbe, elég díszes, csinos kis társaság.  A magyar csöppnyi esküvős társadalom „krémje”, hogy stílusosan fogalmazzak. :) Megtisztelő, hogy köztük lehettem.

A bejárat után jobbra, szemet kápráztató desszertasztal várt bennünket a kóstolás reményével és két gigantikus méretű, illatozó virágkompozícióval, amit a Casa Provenza készített. Mögötte pedig a kifutó. Ekkor esett le, hogy itt sokkal többről lesz szó, mint egy egyszerű kiállításról.

Amikor megérkeztek a vendégek, szépen helyet foglaltunk és kezdetét vette a bemutató. A gyönyörű modellek, a női szíveket megindító, mesebeli zenére vonultak fel az idei év tortacsodáival a kezükben. A lányok Nagy Ágota finom esésű ruháit, Kádár Andrea sminkjét és a Heels-Baldowski cipőit viselték, miközben egy-egy tortával a kezükben végigvonultak a kifutón. Igazán újszerű megközelítése volt ez egy torta bemutatásának, hogy mozgásban láthattuk őket és nem csak egy asztalra letéve statikusan. A kifutó mellett még egy jelenség vonta el a közönség figyelmét néhány pillanatra. Egy gyönyörű csöppnyi kislány fotózta a lányokat játék fényképezőgépével és hatalmas csodálattal nézte őket. Hát igen… valljuk be lányok: mindannyiunknál így kezdődött.

fotó: tamaspal.hu

fotó: tamaspal.hu

A kollekció idén szeretne mindenféle stílusú esküvőnek kedvezni azzal, hogy a naked, a félig burkolt, félig naked és a teljesen burkolt torták kedvelői is találhatnak maguknak valót. Én mégis azt mondom, hogy nekem a Marangona továbbra is a burkolt torták varázslója. Szerintem látszik ezeken a darabokon az is, hogy jobban szeretve vannak. :) Az idei kedvencem egyértelműen az az ezer hófehér cukorvirággal díszített darab, aminek minden virága közepébe egy díszes kis gombocska került. Olyan részletgazdag, hogy akár egy menyasszonyi ruha része is lehetne. Arról nem is beszélve, hogy a 2017-es ruha trendek egyik főszereplői a 3D-s virágdíszek lesznek. Ebben az évben a Marangona minden nagy, 100 szeletes torta mellé egy kicsi 10-12 szeletes tortát komponált. Bevallom számomra ezek a kis cukiságok sokkal szerethetőbbek, mint nagytestvéreik. A dekoráció is könnyebben komponálható rájuk.

fotó: tamaspal.hu

fotó: tamaspal.hu

FOTÓ: TAMASPAL.HU

FOTÓ: TAMASPAL.HU

FOTÓ: TAMASPAL.HU

FOTÓ: TAMASPAL.HU

FOTÓ: TAMASPAL.HU

FOTÓ: TAMASPAL.HU

FOTÓ: TAMASPAL.HU

FOTÓ: TAMASPAL.HU

Fotó: Tamás Pál

Fotó: Tamás Pál

Fotó: Tamás Pál

Fotó: Tamás Pál

Fotó: Tamás Pál

Fotó: Tamás Pál

Megjelent egy új különlegesség is, a világon egyre nagyobb sikernek örvendő úgynevezett „geode” (ejtsd: dzsiod) dekor. A geode nem más, mint egy kicsi üreg egy sziklában, amiben kristályokat találunk. Nagyjából azokról a féldrágakövekről van szó, mint amiket még általános iskolában gyűjtöttünk. Kívülről egy sima kőnek tűnik, de belül egy csodát rejt. A rút szikla ezekben a tortákban hiányzik, de az üregszerűség, a féldrágakövek megmaradnak. Készítettem egy geode-os esküvői inspirációs albumot a pinteresten, hogy jobban meg tudjátok nézni milyenek is ezek: íme. Nagyon szeretem őket, nem csak tortán. A Marangona ennek egy olyan változatát készítette el, amin a kristályok lapocskákként díszítik a torta felületét kívülről. 

A bemutató után, ha azt gondoltuk, hogy ezzel az estéből már csak a tortakóstolás van hátra, akkor tévedtünk. A Tütü gasztro busz várt minket kézműves burger és saláta vacsorával. A Tütüt régóta tervezem, hogy kipróbálom, arról nem is beszélve, hogy egy gyönyörű magyar esküvőn láttam már őket észveszejtően menő koktélbárként is működni. A tulajdonos, Tőke Erik és csapata végtelenül szimpatikus és profi volt. A hamburgereik pedig nagyon különlegesek és valami isteniek.

FOTÓ: TAMASPAL.HU

FOTÓ: TAMASPAL.HU

Ezután következett az est csúcspontja, a geode torta felvágása. A cukrászlányok együtt szelték fel saját alkotásukat, hogy azután végre a saját szemükkel is láthassák az elégedett arcokat. Márpedig abban nem volt hiány. Eddigre a hangulat is nagyon oldott és jókedvű lett. Ismerkedtünk, csacsogtunk, egyre hangosabbak lettünk. Én örömmel majszoltam a csokis ropogós szeletemet egy nagyon kedves hölgy társaságában, akivel rögtön megtaláltam a közös hangot. Távozáskor pedig mindenki kapott egy kis névre-szóló süteményt is. Ekkor már tényleg nem tudtam hová tenni ezt a hihetetlen figyelmet, amit nekünk szántak. A Marangona ezen az estén tényleg példát statuált nekünk vendéglátásból. 

FOTÓ: TAMASPAL.HU

FOTÓ: TAMASPAL.HU