Szöktetéses esküvő egy gyönyörű kápolnában

A szöktetéses esküvő kifejezést Magyarországon szinte még senki nem használja azokon az esküvős szolgáltatókon kívül, akik lelkesen olvasnak külföldi esküvői blogokat. A "szöktetéses esküvő" angolul elopement wedding, amelyet ma már nem csak a szökött szerelmesek titkos házasodására használ a szakzsargon, hanem valójában bármilyen kis létszámú esküvőre.

Eredetileg azért született meg ez a fajta házasodási forma, hogy a párok mindenféle családi, társadalmi, vagy vallási nyomás nélkül köthessék össze az életüket olyan formában, amelyre igazán vágynak. Ma már ennek a romantikája, a bensőséges, boldog hangulata miatt azok is gyakran választják a szöktetést, akik csak valami másra vágynak.


"Egy elhagyatott vidéki kápolnában találkozik a két fiatal szerelmes, hogy titokban összekössék az életüket. Eddigi életüket a csend, és a várakozás töltötte be.
A titkos fogadalomtétellel életük megváltozik, kilépnek a fényre, és elkezdik élni közös életüket. Ennek a lelkiállapotnak a légiességét tükrözik a képeik. Ez az inspirációs fotózás reprezentálja a mi elképzelésünket a rusztikus és elegáns stíluselemek hibátlan vegyítésére." - Pinewood Weddings
A Pinewood Weddings Sármán Nórával és néhány hihetetlenül tehetséges esküvői szolgáltatóval, időről időre meglep minket újdonságaival és egyre szemet gyönyörködtetőbb inspirációs fotózásaikkal. Ez alkalommal egy hófehér, varázslatos kápolnába kalauzol el bennünket, ahol mennyei fénysugárban úszva lehetünk szemtanúi két ember boldog pillanatainak.

Habár a fotós pároshoz a legközelebb a természetben készült képek állnak, időről időre készítenek olyan inspirációs képeket, ahol a környezet kicsit ingerszegényebb és így jobban meg tudjuk figyelni az apró részleteket, a dekort, nincs, ami elvonja a figyelmünket. 

Ez a varázslatosan szép, hófehér kápolna tökéletes választás egy kicsit rusztikus, romantikus, de mégis elegáns fotózás hátterének. A néhol meg-megjelenő téglafalak, a finoman lepergett vakolat, néhol sötétebb foltként előbukkanó oszlopfők, árkád vonalak szépséges rajzolatot adnak a háttérben, amellyel az egész shoot színvilága összhangban van. Szinte úgy bukkan elő a tégla, mint Niki tortájának krémjéből a tortalapok, mint Bogi fehér papírjaink az arany tinta, mint Nóra ruháiból a modell bőrének árnyalata, vagy mint Flóra csokraiban a narancsos színű málna szemek. 

A menyasszonyi ruha, Sármán Nóra Boticellire keresztelt ruhája, amely szerintem remek választás volt ehhez a témához. Ennek a ruhának ugyanis a bravúrja az, ahogy játszik a finoman megjelenő bőrfelületekkel. Ez az alkotás annak ellenére, hogy finom és elegáns nem tudja meghazudtolni az alkotó vagányságát. Ott lapul benne Nóra és egy kis Rock'n'roll.

Bogi a The Fanatic Calligrapher tehetséges kalligráfusa gyönyörű, komplett meghívócsomagot készített, rusztikus fehér papírokkal, szürke borítékokkal és arany tintával. A francia nevek láttán kis irigység lett rajtam úrrá, hogy nekem miért nincs ilyen szépségesen hangzó nevem, mint Nathalie, vagy Aurelie, de azért az megnyugtató, hogy Fanatic Calligrapher meghívóim még lehetnek. :) 

Az Az én Tortám Nikije egy ásványokkal és apró málna szemekkel díszített kis naked cake-et készített, amely nagyon jól illik a szöktetéses esküvő meghittségéhez. Flóra virágcsokra és hetyke fiús kitűzői pedig ez alkalommal is all-time kedvenceim. Ő valahogy mindig eltalálja a legjobb arányokat a színek és a formák közt. A borostyános boldogságkapu, és a finom, elegáns koszorúk pedig igazi titkos kert hangulatot árasztanak. Kicsit a természet is körülöleli, szinte oltalmazza a szerelmeseket.

Nagyon jó volt a modellek választása is. A lány szépen omló, arany hajtincsei és finoman ívelt szája, amelyet Sára sminkje nagyon szépen kihangsúlyoz, tökéletes a helyszínhez és a hangulathoz. A vőlegény karaktere pedig egy színfolt, különleges és barátságos. Nagyon tetszik a fa gombsora és az a pici díszítés a világos öltönyének zsebén. 

Azt gondolom, hogy ez a csapat világszínvonalat tudott hozni, és nagyon tudom remélni, hogy minél több menyasszonyhoz eljutnak majd a képeik. Ilyen szépségekkel lehet ugyanis igazán formálni, megújítani, felfrissíteni a magyar esküvői trendeket.


Készítették

Kreatív koncepció // Pinewood Weddings és Flóra Floral Botanical Atelier

Fotó // Pinewood Weddings

Dekor és virág // FLÓRA Floral Botanical Atelier

Kalligráfia // The Fanatic Calligrapher

Make-up // Sara Skrionya Make-up

Menyasszonyi ruha // Nora Sarman

Vőlegény ruhája // Zara

Stylist // Madar Annamari

Torta // Az én Tortám

Ékszer // Piroskanna

Digitális felszerelés // Tripont Fotótechnikai Szaküzlet

Modellek // Ádám Lábodi, Rebi Szabó Sipos