Titkos kert Mindszentkállán

/Köszönöm azoknak a csodás embereknek, akikkel ezt létrehozhattuk. A legnagyobb örömöm, hogy nem csak társakra, hanem barátokra is leltem./

Egy varázslatos kertben jártam. Egy kis szelet paradicsomban, ahol virágokba burkolózva tudunk távol lenni a Világ gondjaitól. Itt végre önmagunkra koncentrálhatunk és kizárhatunk minden mást, amit érdemesebb a kerítésen kívül tartani. Ennek a rejtekhelynek sok-sok szöglete van, ahol a szemünket megpihentethetjük, belefeledkezhetünk a pillanatba. A régi falaknak, ajtóknak, bútoroknak saját történetei vannak. Szavak nélkül is mesélnek nekünk, amikor rájuk ülünk, kihúzzuk fiókjukat, vagy csak kedvesen leporoljuk őket. Az üvegházban kellemes meleg van egész évben, a fény csak úgy szikrázik a benne élők nagy örömére. A tavasz a karmester ebben a zengő-bongó kertben, az ilyen helyeken szoktak a csodák megtörténni.

Azokon a napokon, amikor a nap szépségesen süt, és meleg szél lengedezik, tündér bújik elő. Alkalomhoz illően felölti legszebbik ruháját, kicsinosítja magát, aztán aranyporból tortát süt a vendégeinek. Tavaszi virágokból csokrot köt magának, a fák leveléből égkövet varázsol. Azt viseli az ünnepségen finom, kecses ujjain. A méhek húzzák a vonóikat, a rigók fuvoláznak, a tavaszi szellő pedig mély hangon nagybőgőzik. Így ütik el az időt kellemesen, miközben a nap fényei egyre melegebbé válnak, majd nyugovóra térnek.  Így készült a Titkos kert styled shoot

Kevés olyan alkalom van az életben, amikor az ember úgy érzi, hogy a sors rendelte úgy, hogy valami megtörténjen. Tavaly decemberben, amikor még az esküvős blog csak egy dédelgetett álom volt, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen nagyszabású projektnek a részese lehetek, főleg nem szervezőként. Aztán az egész olyan gyorsan történt. Az egyik percben még Petrának ecseteltem, hogy van egy ismerősömnek egy gyönyörű háza, ott szervezhetnénk egy fotózást, a következő percben pedig már egy profi stáb állt mögöttünk eszméletlen lelkesedéssel.

Az interneten megismert munkájuk alapján választottam ki majdnem mindenkit, aki a projekt részese volt. Habár a képeik sugallták, hogy milyenek is ők a valóságban, én nem tudhattam, hogy mennyire fogunk tudni jól együtt dolgozni, vagy, hogy egyáltalán érdekli-e őket ilyesmi. Amikor a Just Stay Natural a levelemre annyit írt, hogy „a válaszunk egy HATALMAS IGEN!”, akkor örömtáncot lejtettem a nappalimban, pedig akkor még nem is tudtam, hogy emberileg is mennyire imádni fogom őket.

Ezután jött két hónap felejthetetlen közös tervezgetés, aminek az eredménye számunkra egy igazi szerelemgyerek lett. Fogadjátok legalább olyan örömmel, mint amilyennel készült!


A koncepció

Az egész az üvegházzal kezdődött. Egy ismerősöm gyönyörű kertjében áll egy régi Balaton-felvidéki épület, amire a gazdája egy szépséges, filigrán üvegtetőt tervezett. Az üvegszerkezeten beömlő fény volt az első vízióm, ami az inspirációt adta a dekorációhoz.

Tavaszi Styled Shootként mindenképpen nagy szerepet akartam adni a természetnek. Mi lenne, ha nem olyan virágokat használnánk, ami a „tavasz” szóról először az eszünkbe jut, hanem olyat, amire ha ránézünk, a tavasz jut az eszünkbe? Ekkor fogalmazódott meg bennem a vágy, hogy a mi virágunk a magnólia legyen. Később kiderült, hogy a ház saját kertjében is találunk belőle és pont sikerült elkapjuk a virágzását is, pedig Pesten már mindenhol elvirágoztak. Mi ez, ha nem a sors keze?

Később az én kezdeti elképzeléseim bővültek és átalakultak a hely részletesebb megvizsgálása és a közös gondolkodás során, de a lényeg mindvégig megmaradt.

A modell

Egy stílus fotózásban szerintem a legnehezebb a modell kiválasztása. Fannival isteni szerencsénk volt. Nem csak azért, mert imádtuk minden porcikáját és mozdulatát, hanem mert ő is tudott az egészre fotós szemmel nézni. Sok remek ötletet adott közben nekünk és bevallom, kedvenc fotóim is születtek az ő gondolataiból. Egy igazi kincs volt.

Fannit már több fotózáson is láttam korábban. Nyers, természetes szépsége mindannyiunk kedvencévé tette. Ez alkalommal azonban úgy gondolom, hogy egy egészen új arcát mutattuk be, igazi díva vált belőle Zita /Szlamizita/ és Kornél /Kornel Hairbert/ kezei között. Sikerült úgy megőrizniük a természetes szépségét, hogy közben még jobban kiemelték a nőiességét.

Zita szépséges, aranyan csillogó szemeket festett Fanninak, Kornél pedig a ruha két különböző felső részéhez, két különböző hajat komponált. Az alul bővülő felsőhöz kieresztett, hullámos tincseket, a hátul nyitott felsőhöz feltűzött, virágkoszorús kontyot varrt Fanni hajára. Nem, nem elírás. Kornél tényleg felvarrta azt a kontyot. Nagyon nagy csodálattal néztük!

A ruha

A menyasszonyi ruhát Bálint Sárától /Sara Balint Knit/Wear/ kaptuk, aki a szépséges csipke ruháiról vált híressé. Mi mégis valami légiesebb anyagot szerettünk volna, hogy erősebb legyen a kontraszt a ruha és a környezete között. Így esett a választásunk a hatalmas tüll szoknyára és a lenge felsőkre. A fotózás napján szerencsénk volt a széllel is, ami nagyon kedvesen meglengette nekünk Sára szoknyáját és Fanni tincseit is.

A virágok

A virágok kapcsán az elejétől kezdve annyi volt az elképzelésünk, hogy a magnólián túl rengeteg zöldet és sok apró fehér virágot szeretnénk. Aztán Petra /Wedding Project Budapest/ végül nem bírt ellenállni pár eszméletlen gyönyörű mély lila és fehér boglárkának és egy különleges, rózsaszín proteának… nagyon jól tette! Az Art Flóra pontosan olyan csokrot kanyarított nekünk, mint amilyenre mindig is vágytunk. Bohókás és kócos, látszólag véletlenszerű, de tökéletesen megkomponált mestermű. A hosszan lógva hagyott szalagkötés csodaszépen lengett nekünk a szélben.

A koszorúk is remekül sikerültek. Oda már eggyel visszafogottabb válogatásban kerültek be a zöldek és a virágok, nem akartak konkurálni a csokorral. Petra helyben támadt ötlete volt a székek dekorálása a koszorúkkal, amiből a „Férj” és „Feleség” kártyácskákkal igazán jó és könnyen megvalósítható megoldás született a pároknak, ha az esküvőjük napján megjelölnék valamilyen módon az ülőhelyeiket. Én nagyon szeretem, szerintem iszonyatosan kedves.

 

Torta, desszertasztal

A desszertek fő inspirációja az a natúr-fehér-zöld színskála volt, amit a virágoknál is elképzeltünk, majd amikor az arany besurrant a dekor ötletek közé, az továbbmászott a tortára is. Szandra /Egy csipet torta/, aki a Káli-medence szerelmeseként azonnal igent mondott a felkeresésemre, igazi naked cake és élővirág zsonglőr. Tortái mindig is a kedvenceim voltak és ez az asztal is minden elemében gyönyörű volt. (Arról nem is beszélve, hogy utána jól be is faltuk azt a kis pucért és mindenki megállapította, hogy ilyen finomat még nem evett.) Imádom, ahogy megcsillan a fény az apró arany lapocskákon. Olyan egyszerű és elegáns minden apró részlet a süteményeken.

 

Ékszerek

Ági esküvőjét előbb ismertem, mint magát Ágit /dimesso/. Akkor még nem tudtam, hogy a mögött a csodamenyegző mögött egy iszonyatosan sokrétű, kreatív, ezermester menyasszony áll. Habár róla az „ékszerek résznél” írok, mivel minden, a képeken látható gyűrűt és fülbevalót ő készített nekünk, de ott lapul a munkája a stílus fotózás minden részletében. Ő volt az agy, a megnyugtató erő, az, aki mindig rád szól, ha már valami sok. Egy igazi kulcsfigura.

A szépséges ezüst ékszereit a zöld különböző árnyalataiban pompázó féldrágakövek díszítik. Nem csak az árnyalatok, de a megmunkálásuk is különböző, az érdestől kezdve a fényesen csillogóig. Személyes kedvencem a világoszöld, jeges kövecske, amit laza ezüst karmocskák tartanak. Imádom azokat a cupcake-es fotókat, ahol Fanni ezt viseli.

Minden zöld gyűrűhöz párosultak gyönyörű lógó fülbevalók is. Ezeket nagyon szeretem, mert vékonyságuk tovább kecsesíti a női nyakat, és egyfajta tartást is adnak neki. Született egy karikagyűrű pár is, ahol felhívnám a figyelmet, hogy a két gyűrű nem egy az egybeni másai egymásnak. A női darab megnyílik és körbeöleli az ujjat, míg a férfié egyenes marad. Nő és férfi különbözőek, de mégis összetartoznak. Így van ez egy jól megkomponált karikagyűrű párral is, aminek Ági nagy mestere.

 

Grafika, akvarell

Kevés olyan sziporkázó humorú lányt ismerek, mint Eszter. Tudom, hogy a meseszép festményeiről kéne írjak, de először mégis az jut eszembe, hogy ez a nap nélküle nem lett volna ugyanaz. Az ilyen emberekre mondják, hogy megtöltik a környezetüket nevetéssel. Iszonyatosan hálás vagyok neki érte.

Eszter Ági húga, és úgy látszik a Ripszám családban nincs hiány kreativitásból. Festőművész nagypapájuk hatása áthatja a lányokat, és mára már Eszter maga is ecsetet ragadott a mi nagy örömünkre. A zöldek, és a rózsaszín magnólia határozzák meg a finoman bordázott papírokon megjelenő foltok és motívumok színét. A kalligráfia és a betűk gyönyörűen harmonizálnak. 

  1. Funfact: Az a méhecske magától mászott rá a lapjainkra. Nem akartuk elhinni!
  2. Funfact: A menüsoron olvasható ételeket később a Kővirág étteremben be is faltuk!

 

A nap hősei

A Just Stay Natural fényképezési stílusa ideahaza teljesen egyedülálló, őszinte, friss, drámai. Magabiztosan tudják, hogy mi tetszik nekik és végtelenül céltudatosak. Petra hihetetlenül energikus és vicces személyiség. Bármikor mosolyt tud csalni a modell arcára (és a miénkre is). Balázs természete viszont végtelenül megnyugtató és bizalomkeltő. Szegényt többször nem hagytuk nyugodtan alkotni, mert csak bámultuk, ahogy dolgozik (mind a 10-en).

A végeredmény magáért beszél. Az erősen kontrasztos színekkel válnak a képeik olyan drámaian érzékennyé. A mélyzöld és barna háttérben Fanni fehér bőre és ruhája szinte sugárzik. Minden kép olyan igazi, időtlen és őszinte. Az ő letisztult stílusuk vegyült a társaság többi tagjának romantikusabb stílusával, de azt gondolom, hogy végül harmóniát sikerült teremtsünk mind egymás, mind a képek között.

160410__MG_5451.jpg

 

A Titkos kert minden szeglete egy újabb kis csoda volt. Olyan napot töltöttünk itt el együtt, hogy bármilyen művésztelep megirigyelhette volna a hangulatát. Rengeteg kreatív, fiatal és alkotni vágyó ember, akik csodálják egymás munkáját. Minden ott volt egy helyen, ami miatt az esküvők világába beleszerettem. Egy összművészeti alkotó közeg, ahol egy közös szenvedély kovácsol össze sok idegen embert először csapattá, aztán pedig barátokká. 


Készítették

koncepció, dekor // Tóth Anikó, tthan's brides

helyszín // Mindszentkálla, magánház

fotó // Csomor Petra és Sólyom Balázs, Just Stay Natural

ruha // Bálint Sára,  Balint Sara Knit/Wear

modell // Hermán Fanni, Fanni Hermán Photography

smink // Szlameniczky Zita, Szlamizita

haj // Herbert Kornél, Kornel Hairbert

torta, desszertasztal // Horváth Alexandra és Biró Levente, Egy csipet torta

dekor, virág // Pakó Petra, Wedding Project Budapest, Art Flóra Virágbolt

ékszer, dekor // Ripszám Ágnes, dimesso

grafika, akvarell // Ripszám Eszter, eszteripsam

feliratos tányér // Hitka Viktória